Author Topic: Antispam in MS Outlook not loading  (Read 3458 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SusanLeake

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 45
Antispam in MS Outlook not loading
« on: January 06, 2019, 08:39:40 AM »
Avast Internet Security 19.1.2360

Outlook add-ins centre tells me that avast com add-in failed "Not loaded: runtime error occurred during the loading of the Com Add-in."  This is since the update of yesterday. 

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 61934
  • Happy Holidays..!!
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Antispam in MS Outlook not loading
« Reply #1 on: January 06, 2019, 10:57:21 AM »
Might be a bug, wait for one of the devs and/or submit a ticket: https://support.avast.com/contact
W8.1 [x64] - Avast PremSec 19.9.2394.B#1 - CC 5.63 - EEK - Firefox ESR 68.3 [NS/AOS/uBO/PB] - Thunderbird 68.3 [EM] - ACP/ASL.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline SusanLeake

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 45
Re: Antispam in MS Outlook not loading
« Reply #2 on: January 07, 2019, 09:26:18 AM »
Thanks. Raised a ticket

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 61934
  • Happy Holidays..!!
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Antispam in MS Outlook not loading
« Reply #3 on: January 07, 2019, 09:42:02 AM »
You're welcome.
W8.1 [x64] - Avast PremSec 19.9.2394.B#1 - CC 5.63 - EEK - Firefox ESR 68.3 [NS/AOS/uBO/PB] - Thunderbird 68.3 [EM] - ACP/ASL.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline HK

  • Avast team
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 83
Re: Antispam in MS Outlook not loading
« Reply #4 on: January 07, 2019, 12:13:49 PM »
Hi SusanLeake,

thanks for reporting the issue. Can you please specify Windows and Office (Outlook) version?

Thanks in advance,
HK

Offline SusanLeake

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 45
Re: Antispam in MS Outlook not loading
« Reply #5 on: January 07, 2019, 12:33:35 PM »
Office 2016 and Win10. I am getting some emails marked as spam but they are not being moved and the toolbar is missing

Offline HK

  • Avast team
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 83
Re: Antispam in MS Outlook not loading
« Reply #6 on: January 07, 2019, 02:39:37 PM »
Thanks for the info. I tried to reproduce it with Win10 64bit + Outlook 2016 and did not find any issue with avast add-in. Could you please try to reinstall Anti-spam component?

- click Start button > Settings > Apps
- select Avast and click Modify button
- on Avast setup screen deselect Anti-spam component and click Change button
- when operation is finished click Done button and restart computer
- after reboot repeat previous steps and when Avast setup screen appears select Anti-spam component to install it

Hope it will help.
HK

Offline SusanLeake

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 45
Re: Antispam in MS Outlook not loading
« Reply #7 on: January 07, 2019, 04:00:29 PM »
Thanks- I cannot do this today but hopefully tomorrow - I will let you know if it works

Offline kolar

  • Avast team
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 29
Re: Antispam in MS Outlook not loading
« Reply #8 on: January 08, 2019, 09:25:34 AM »
Office 2016 and Win10. I am getting some emails marked as spam but they are not being moved and the toolbar is missing

Hi,

are you using 64bit version of Office 2016 or 32bit?

Thanks,
Petr

Offline hfback

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Antispam in MS Outlook not loading
« Reply #9 on: January 08, 2019, 05:38:44 PM »
i'm having the same issue.  I cannot get the Avast COM Add-in to load.  I have uninstalled and reinstalled.  Did not work.  I have Microsoft Windows 10 64 bit, and Outlook from Office 365 32 bit.  It has been this way since last update.

Offline harrym1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Antispam in MS Outlook not loading
« Reply #10 on: January 08, 2019, 06:20:20 PM »
I am having the same problem, Win 10 64 and Office Pro Plus 2016. Tried the uninstall feature/re-install, made no difference.

Offline SusanLeake

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 45
Re: Antispam in MS Outlook not loading
« Reply #11 on: January 09, 2019, 08:05:10 AM »
Office 2016 and Win10. I am getting some emails marked as spam but they are not being moved and the toolbar is missing

Hi,

are you using 64bit version of Office 2016 or 32bit?

Thanks,
Petr

Win 10 =  64bit MS Office = 32bit.  Have not tried the uninstall/reinstall as yet but judging from the replies below it will not work.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 61934
  • Happy Holidays..!!
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
W8.1 [x64] - Avast PremSec 19.9.2394.B#1 - CC 5.63 - EEK - Firefox ESR 68.3 [NS/AOS/uBO/PB] - Thunderbird 68.3 [EM] - ACP/ASL.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline SusanLeake

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 45
Re: Antispam in MS Outlook not loading
« Reply #13 on: January 09, 2019, 08:22:46 AM »

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 61934
  • Happy Holidays..!!
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Antispam in MS Outlook not loading
« Reply #14 on: January 09, 2019, 08:31:48 AM »
NP Susan, now it's up to the devs to fix it asap.
W8.1 [x64] - Avast PremSec 19.9.2394.B#1 - CC 5.63 - EEK - Firefox ESR 68.3 [NS/AOS/uBO/PB] - Thunderbird 68.3 [EM] - ACP/ASL.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0