Author Topic: Avast Secure Browser won't install  (Read 927 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Stephen W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Avast Secure Browser won't install
« on: January 14, 2019, 03:02:34 PM »
One of my Windows 7 PCs running Avast Pro now has Avast Secure Browser after a recent update. But another one, though showing as up to date, still has the old SafeZone browser, on which Bank Mode has stopped working. I downloaded Secure Browser and tried a manual installation, but that does nothing - no window pops up although there's a process for it visible in Task Manager, apparently using CPU time.  What might be stopping this from installing?

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40368
  • 59 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast Secure Browser won't install
« Reply #1 on: January 14, 2019, 03:52:04 PM »
On the system that has the SafeZone browser still installed, I'd suggest that
you do a clean install of Avast which should remove everything and start things over
with a clean slate. Clean Install of Avast:
https://goo.gl/4Ptzkf
If you need additional help with the Clean Install, watch this:
https://youtu.be/p-h3myRD51A

Free avast! Security Seminar: https://goo.gl/kh3cqR  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1809 64bit, 8 Gig Ram, AvastFree 19.4.2374, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline Stephen W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Avast Secure Browser won't install
« Reply #2 on: February 08, 2019, 04:43:01 PM »
Thanks for that, Bob. Did all that. Safezone has gone, but the new Secure Browser is nowhere to be seen :-(

By the way, Backup/Restore configuration doesn't restore the license! Good job I thought of taking a screen dump of the licence code.

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40368
  • 59 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast Secure Browser won't install
« Reply #3 on: February 08, 2019, 04:47:33 PM »
Thanks for that, Bob. Did all that. Safezone has gone, but the new Secure Browser is nowhere to be seen :-(

By the way, Backup/Restore configuration doesn't restore the license! Good job I thought of taking a screen dump of the licence code.
Backing up is for your personal settings not your license. A clean install doesn't include the Secure Browser.
You can install it from here, https://www.avast.com/secure-browser
Free avast! Security Seminar: https://goo.gl/kh3cqR  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1809 64bit, 8 Gig Ram, AvastFree 19.4.2374, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline Stephen W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Avast Secure Browser won't install
« Reply #4 on: February 11, 2019, 11:34:09 AM »
I have tried that. A splash screen appears for a while then goes away; nothing installed. By the way another Windows 7 PC under the same licence now has both the new Secure Browser AND the Safezone browser, which didn't uninstall itself when Avast updated itself.