Author Topic: Avast Online Security Browser not staying enabled after update to new Firefox  (Read 4266 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline strutter1969

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Hello, I use Firefox my default broswer, and I just recently updated it to version 66.0 (64 bit).

I noticed when I went to go online, the Avast Online Security Browser Extension showed that the automatic blocking of trackers was disabled, so I clicked More Settings and re-checked the things that were previously unchecked (the do not track boxes), afterwhich I clicked Save, and everything was A-OK.

After I was finished, I closed the page I was on.

When I went back in awhile later, the same thing occurred, and I had to do the same thing all over again.

I'm not sure what to do so I don't have to keep repeating the same process over & over again. Any help would be greatly appreciated.

Thanks in advance.
« Last Edit: March 19, 2019, 08:18:01 PM by strutter1969 »

Offline strutter1969

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
I wanted to add that I also posted on the Mozilla Firefox Support forums, and they gave me this link:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/how-to-fix-preferences-wont-save

I was also told that if that doesn't fix the problem, to contact Avast support.

So, we shall see what happens...

BTW, I DID try uninstalling and re-installing Firefox, but that didn't help. So, I'll see what happens when I try the above.

Offline wizzlbang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 86
I'm having this exact same problem, if anyone has a fix I'd appreciate it

The firefox link only seems to be helpful for the settings of firefox itself, not its addons

Offline strutter1969

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
It's still doing the same thing with the newest version of Firefox, 66.0.1.

I know there's the option of refreshing Firefox, as it mentions in that link I posted, but, I am wondering if this might be an Avast-related issue, and not necessarily a Firefox-related issue?

And you're right, wizzlbang, the link doesn't mention anything about fixing problems with add-ons/extensions, so I haven't tried any of those suggestions from that link. Hmmm....

Offline italiangm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
I am having the identical problem described above.

Note: I've seen this issue crop up occasionally in the past, but as soon as I changed "Automatic blocking of trackers" back to "Enabled", the "Enabled" setting persists after I close and relaunch Firefox. Right now, the "Enabled" setting does NOT persist after close/relaunch.

Edited to add: I use Firefox 66.0.1 on Win 7 SP1, Avast Web Plugin 18.4.140
« Last Edit: March 25, 2019, 09:26:27 PM by italiangm »

Offline wizzlbang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 86
I'm also using windows 7, if that's relevant

Offline italiangm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Still experiencing the problem. Still waiting on a response, hopefully with a fix or estimated date when fix will be available. Thanks.

Offline strutter1969

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Same here, still waiting for a response/fix, as I, too, am still experiencing this issue. I use Windows 7, and I have Firefox's latest version installed, 66.0.2.

Offline Stig9

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
I'm having same issue with automatic blocking not staying enabled, though I'm not sure if it's related to Firefox updates.....

Offline strutter1969

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Still having the same issue, and have the newest versions of Firefox (66.0.3, 64 bit) and Avast (19.4.2374--build 19.4.4318.439).


Offline wizzlbang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 86
the issue has suddenly gone away for me, possibly with an update to avast online security

Offline italiangm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Unfortunately, Avast Browser Security and Web Reputation Plugin still starts as "Disabled" after updating Avast app + plugin a few minutes ago. Had to manually select "Enable".

I use Firefox 66.0.3 on Win 7 SP1, Avast Program Version 19.4.2374 (build 19.4.4318.451), Avast Web Plugin 18.4.140,

Offline italiangm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Are y'all working on this problem? Still experiencing the problem. Still waiting on a response with fix or estimated date when fix will be available.

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40804
  • 59 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Are you sure Avast is up to date?
Free avast! Security Seminar: https://goo.gl/kh3cqR  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1903 64bit, 8 Gig Ram, AvastFree 19.5.2378, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline italiangm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Are you sure Avast is up to date?


Yes. The "About" screen matches your image exactly. Also, the Avast Web Plugin is version 18.4.140, updated April 13, 2019.
« Last Edit: April 19, 2019, 11:25:44 PM by italiangm »