Author Topic: Avast Secure Browser Working But Do Not Show Display  (Read 12646 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 44298
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast Secure Browser Working But Do Not Show Display
« Reply #60 on: May 23, 2019, 01:59:15 PM »
getting the same issue, using windows 7

If its helpful, it really seems like everything is there in the browser, but for some reason its invisible. Like you can type stuff into the address bar if you can find and click it (though the text is invisible too)

I also clicked and dragged in the middle of it and could see a pic I clicked on that was in the browser.
Maybe it's time for a clean install of the Secure Browser
Download the installer from here, https://www.avast.com/en-us/secure-browser
Download the Secure Browser Removal tool from here, https://download.avastbrowser.com/avast_secure_browser_uninstall.exe
Save your Bookmarks via the Book Marks Manager if you have custom bookmarks so you can import them when you re-install.
Uninstall Secure Browser via Programs and Features - Reboot
Run the removal tool, reboot, run the installer import your favorites if you saved them.
A video to help with the installation: https://youtu.be/r_VLA0HMLQM
Report back if that's solved the problem or not.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1909 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline wizzlbang

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
Re: Avast Secure Browser Working But Do Not Show Display
« Reply #61 on: May 23, 2019, 11:44:40 PM »
I've already tried that, still the same.

Offline atheist2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: Avast Secure Browser Working But Do Not Show Display
« Reply #62 on: May 24, 2019, 09:42:11 AM »
Yeah, so, it's still NOT working. I re-installed it (from version 73?? to now this version, number 74), but did NOT use the "full uninstall" option. I just removed it using "programs and features" and not removing it's bookmarks and data.

wizzlbang is right. I didn't know it before so I tried and managed to get to yahoo.com, highlighted the text (I never did SEE that text as highlighted), then pasted it into notepad and it was there, readable. You can also "grab" an image, and when you drag it, THEN it appears.

I am using windos(not) 7 pro(vomit)fessional 64 bit and have not updated is for about 8 months.

Avast Secure Browser starts and works if I go to the program, right click, then choose properties + compatibility + tick "run this in compatibility mode for" -->windos(not) server 2008 (service pack 1)<-- and hit apply then okay.

And in true windos(not) form, it doesn't KEEP THAT SETTING the second time I run the program. It goes back to NOT working. I have to repeat the above step.

Someone mentioned installing .net (garbage).... I have "microcrap asp.net mvc 4 runtime" installed... is that it?

I *probably* need to reinstall windross to get rid of this problem. But maybe not. Who the hell knows?

I'm not willing to go through the HORROR!!!!!!!! of reinstalling windross again (although I will probably HAVE TO before they stop supporting it in Jan. 2020).

Anyone want to earn $20 bucks?
« Last Edit: May 24, 2019, 09:46:55 AM by atheist2 »

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 44298
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast Secure Browser Working But Do Not Show Display
« Reply #63 on: May 24, 2019, 01:56:29 PM »
"Yeah, so, it's still NOT working. I re-installed it (from version 73?? to now this version, number 74), but did NOT use the "full uninstall" option. I just removed it using "programs and features" and not removing it's bookmarks and data."
Why don't you try a clean install ??? That would include using the removal tool.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1909 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline atheist2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: Avast Secure Browser Working But Do Not Show Display
« Reply #64 on: October 18, 2020, 11:24:48 AM »
Well, I found out how to solve the problem on another website....

And, my browser history is GONE... Precisely why I didn't want to do a clean re-install of avast safe browser. The history wasn't erased from a clean re-install, I didn't need to clean re-install, but rather from just, I guess, all the entries being OLD, fell out of the URL history database.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 44298
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast Secure Browser Working But Do Not Show Display
« Reply #65 on: October 18, 2020, 03:18:15 PM »
Well, I found out how to solve the problem on another website....

And, my browser history is GONE... Precisely why I didn't want to do a clean re-install of avast safe browser. The history wasn't erased from a clean re-install, I didn't need to clean re-install, but rather from just, I guess, all the entries being OLD, fell out of the URL history database.
Obviously, you didn't follow the instructions as outlined in my post.
getting the same issue, using windows 7

If its helpful, it really seems like everything is there in the browser, but for some reason its invisible. Like you can type stuff into the address bar if you can find and click it (though the text is invisible too)

I also clicked and dragged in the middle of it and could see a pic I clicked on that was in the browser.
Maybe it's time for a clean install of the Secure Browser
Download the installer from here, https://www.avast.com/en-us/secure-browser
Download the Secure Browser Removal tool from here, https://download.avastbrowser.com/avast_secure_browser_uninstall.exe
Save your Bookmarks via the Book Marks Manager if you have custom bookmarks so you can import them when you re-install.
Uninstall Secure Browser via Programs and Features - Reboot
Run the removal tool, reboot, run the installer import your favorites if you saved them.
A video to help with the installation: https://youtu.be/r_VLA0HMLQM
Report back if that's solved the problem or not.


Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1909 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq