Author Topic: Avast not WORKING ! Help !  (Read 1591 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hannon31

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 44
Avast not WORKING ! Help !
« on: April 28, 2019, 06:46:24 AM »
Guys,

All of a sudden, my Avast has stopped working today. I have version 18.8.4084.409 running on Windows XP SP3.

When I sign on to windows, I get an error on loadup telling me that something is corrupt in my Avast folder and that I should run chkdsk.

I tried to repair avast, but when I click on repair, nothing happens.

When I try to run Avast, I get :

UI failed to load
AV service not responding

I press restart, and nothing happens.

I also get RPC server not available when I try to run the update.

It was working fine yesterday, so I do not know what could have happened ? I have not done anything or made any changes to my computer.

Can someone please shed some light on this problem for me ?

Thanks in advance !

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 72875
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.11.6787.IBC [UI.679] - EEK - Firefox ESR 91.3 [NS/uBO/PB] - TB 91.3.2
Avast-Tools: Secure Browser 96.0 - Cleanup 21.3 - SecureLine 5.14 - Driver Updater 21.4 - CCleaner 5.87
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline hannon31

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 44
Re: Avast not WORKING ! Help !
« Reply #2 on: April 28, 2019, 08:59:02 PM »
-> https://support.avast.com/article/Troubleshoot-Antivirus-UI-Failed-load

Yes, I did the steps exactly and it didn't work. I get the same error message on Windows startup :

avast\setup\setup.ini is corrupt and unreadable. Please run chkdsk


Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 72875
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast not WORKING ! Help !
« Reply #3 on: April 29, 2019, 06:43:53 AM »
Well, run chkdsk - maybe your drive is getting buggy...
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.11.6787.IBC [UI.679] - EEK - Firefox ESR 91.3 [NS/uBO/PB] - TB 91.3.2
Avast-Tools: Secure Browser 96.0 - Cleanup 21.3 - SecureLine 5.14 - Driver Updater 21.4 - CCleaner 5.87
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline hannon31

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 44
Re: Avast not WORKING ! Help !
« Reply #4 on: May 08, 2019, 05:41:10 AM »
Well, run chkdsk - maybe your drive is getting buggy...

It must have been quite buggy, as my running of chkdsk has seemed to have solved the Avast problem.  :) Whew !

Offline stibi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 386
Re: Avast not WORKING ! Help !
« Reply #5 on: May 08, 2019, 05:10:59 PM »
After this I would check the harddisk with a tool like HDTune. Maybe there are defect sectors.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 46298
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast not WORKING ! Help !
« Reply #6 on: May 08, 2019, 11:17:54 PM »
After this I would check the harddisk with a tool like HDTune. Maybe there are defect sectors.
Hope you have an image backup so that if your HD fails, you have a way to recoup.
https://youtu.be/y-2eawp0bB4
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 21.6, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq