Author Topic: update error: failed to read from ini file  (Read 2061 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline wdunwoody

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
update error: failed to read from ini file
« on: May 03, 2019, 04:18:02 AM »
I am having a virus definition update problem in Windows 7 Pro. I've read a number of similar topics and suggested solutions... When I go to control panel and try to "repair" Avast Free, the repair fails and the log shows this entry:

2019-05-03 02:04:08.059Warningini_access[1424,1048]failed to read from ini file C:\ProgramData\AVAST Software\Avast\burger_client.ini

There is no sign of a "burger_client.ini" file on my computer.

Ideas? I am trying to avoid a complete uninstall and re-installation.
 

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 48701
  • 64 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: update error: failed to read from ini file
« Reply #1 on: May 03, 2019, 11:55:45 PM »
A clean install isn't really that earth shattering. :)

If your Avast settings are not the default settings and you want them restored after the Clean Install, follow this before removing Avast.
https://goo.gl/TXjM7h
Clean Install of Avast:
https://goo.gl/4Ptzkf
If you need additional help with the Clean Install, watch this:
https://youtu.be/p-h3myRD51A
Free Security Seminar: https://bit.ly/bobg2023  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v24H2 64bit, 32 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 24.4.6112, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89441
  • No support PMs thanks
Re: update error: failed to read from ini file
« Reply #2 on: May 04, 2019, 12:29:45 AM »
In the C:\ProgramData\AVAST Software\Avast\ folder I don't see a "burger_client.ini" file either, there are two burger_client sub-folders but no "burger_client.ini" file in there either.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.6.6121 (build 24.6.9241.848) UI 1.0.809/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security