Author Topic: VPN not working  (Read 1077 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline aly626249

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
VPN not working
« on: November 12, 2019, 10:10:50 PM »
I'm trying to use the SecureLine VPN 60 day trial. While it is listed as "Active", when I test the VPN on http://securedns.ff.avast.com/ it shows that I'm not protected. What steps do I need to take to ensure my VPN is active?
« Last Edit: November 12, 2019, 10:21:27 PM by aly626249 »

Offline r@vast

  • Avast team
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 98
Re: VPN not working
« Reply #1 on: November 13, 2019, 09:33:01 AM »
Hi,

On which device are you using SecureLine?
Which VPN location and which browser are you using?

Offline aly626249

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: VPN not working
« Reply #2 on: November 14, 2019, 07:17:55 PM »
I'm using it on my laptop which uses Windows 10. I'm also trying to use it on chrome or firefox. I cannot turn on the VPN using the actual On/Off button, but it still says it is active.

More Info:
When I click the button to turn it on it says I need a license. When I click "I already have a license" it retrieves my licenses and shows that I have an Avast SecureLine VPN License that is active. But I still cannot turn on the VPN.
« Last Edit: November 14, 2019, 07:21:16 PM by aly626249 »

Offline r@vast

  • Avast team
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 98
Re: VPN not working
« Reply #3 on: November 15, 2019, 08:58:32 AM »
I'm using it on my laptop which uses Windows 10. I'm also trying to use it on chrome or firefox. I cannot turn on the VPN using the actual On/Off button, but it still says it is active.

More Info:
When I click the button to turn it on it says I need a license. When I click "I already have a license" it retrieves my licenses and shows that I have an Avast SecureLine VPN License that is active. But I still cannot turn on the VPN.

Hi,

I have sent you a PM.

Offline r@vast

  • Avast team
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 98
Re: VPN not working
« Reply #4 on: November 18, 2019, 08:54:56 AM »
Update:
@aly626249 confirmed
"...uninstalled the VPN from Windows 10 and reinstalled it as a component of Avast Antivirus..."
https://support.avast.com/en-us/article/Add-Remove-Antivirus-components

Offline YahayKa

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 24
Re: VPN not working
« Reply #5 on: November 27, 2019, 02:03:41 AM »
do you have any issue about the secureline vpn that keeps on disconnecting???...