Po odinstalaci Avastu free, projetí ESETem, vyčištění prohlížečů atd. proběhla instalace Win10 1909 bez problémů. První instalace měla povoleny doporučené aktualizace MS. Druhá instalace jela jen jako čistá instalace z .iso souboru bez aktualizací a po naběhnutí systému 1909 se spouští aktualizace:
2019-11 Kumulativní aktualizace pro Windows 10 Version 1909 pro systémy typu x64 (KB4524570)
2019-10, kumulativní aktualizace pro .NET Framework 3.5 a 4.8 pro Windows 10 Version 1909 pro x64 (KB4522742)
Za mě je to 50:50. Na jednom PC proběhla instalace 1909 v pohodě i s běžícím Avastem free. Na druhém podobném PC havarovala. Jistotou bude Avast odinstalovat a po přeinstalování Win10 provést instalaci Avastu znovu.
(Viz druhý příspěvek tady na diskusi, kdy MS prý hledá chybu proč Avast dělá problémy, s aktualizací Win10 máme dle Avastu ještě počkat a až bude řešení, tak by bylo rozhodně vhodnější provést standardní instalaci 1909 včetně stažení aktualizací před samotnou instalací.
K tomu mě napadá, odinstalace komponent Avastu, jako třeba Avast Driver Updater, sice nevyžaduje restart. Ale k odstranění odinstalované aplikace z disku dojde až po restartu. Tak to měly i další aplikace, které mi ESET označil jako problematické. Jakékoliv čištění Win10 doporučuji zakončit "restartem". Tím se odinstalované aplikace odstraní z HDD.)