Author Topic: Vista RC1 x86 and Avast - not working  (Read 105962 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Fernando 1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #15 on: August 26, 2006, 10:39:13 PM »
Error 1068 means "The dependency service or group failed to start.". Can you please open the Windows Event Viewer, and look up the respective entry describing which dependency service failed to start?
The Windows Event Viewer is full of entries.
Do you know how I can find these special event details? Which kind of event is it?

Offline blurg

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #16 on: August 27, 2006, 11:21:06 AM »
5536 comes up with a compatability error for Avast  when I boot up stopping it loading a driver.

Looking at the Event log the following driver is being blocked by the OS:

Driver aswMon2.SYS has been blocked from loading.

Offline Fernando 1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #17 on: August 27, 2006, 12:25:32 PM »
5536 comes up with a compatability error for Avast  when I boot up stopping it loading a driver.
Looking at the Event log the following driver is being blocked by the OS:
Driver aswMon2.SYS has been blocked from loading.
Thank you for transmitting these details. It enhances the chance to get a modified Avast version which is working with the upcoming and public Vista RC1.

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #18 on: August 27, 2006, 01:59:26 PM »
This is ridiculous, why the hell are they blocking it? Let me get in touch with our contacts in Microsoft, hopefully I'll be able to find out more about this asap.
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline DwightH

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #19 on: August 27, 2006, 02:50:11 PM »
HI,

I have the same Vista blocking problem...just moved to Vista 5536.  Avast 4.7.81 was working fine on previous Vista builds.

The avast! Standard Shield Support service failed to start due to the following error:
This driver has been blocked from loading

The avast! Antivirus service depends on the avast! Standard Shield Support service which failed to start because of the following error:
This driver has been blocked from loading

Any fix yet?

Thanks in advance,

Dwight
« Last Edit: August 27, 2006, 06:45:03 PM by DwightH »

Offline andyqkw

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 42
  • I'm a llama!
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #20 on: August 27, 2006, 03:54:53 PM »
Same thing happens to me too.

In fact the latest Vista build seems to be causing alot more problems for me than fixing them. My 2Wire H1800 USB modem used to work fine in the previous 5472 build but now it works on and off and I get the Code 10 error

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #21 on: August 27, 2006, 04:12:59 PM »
I'm downloading 5536 now...
But for what I can see, I won't delete the old build I have  :'( ::)
The best things in life are free.

Offline hackair

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #22 on: August 27, 2006, 08:38:53 PM »
I'm having the same error.

Windows is blocking Avast from starting the service. If I try to start the service I get Driver is blocked due to compatibility issues.

Please advise when you have a work around or an update.

Thanks

Offline PigDog

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 133
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #23 on: August 27, 2006, 10:49:24 PM »
Maybe Microsoft have dicided that antivrus software is no longer necessary in Vista  ;)

http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/5271386.stm

Offline wince1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #24 on: August 27, 2006, 10:51:02 PM »
sorry no speak english
idem proble for same user
on vista 5536  avast not run  driver ....  AAVM detect RPC error....

from previous build  vista avast work fine

AVAST RULEZZZZZ

"nod32 trial for the moment bug avast LOL"

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #25 on: August 28, 2006, 10:50:53 PM »
OK folks, I just got some feedback from MS, it seems that the avast driver was "hard blocked" BY MISTAKE, hopefully, the issue will be remedied in the next Vista build. ;)


Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #26 on: August 28, 2006, 11:14:03 PM »
OK folks, I just got some feedback from MS, it seems that the avast driver was "hard blocked" BY MISTAKE, hopefully, the issue will be remedied in the next Vista build. ;)
Are you saying that is useless to try to use Vista 5536?
I think I've downloaded it without any other reason than test it... and, of course, I want avast with it...
Should we wait for the next version? Is it the only solution?
The best things in life are free.

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #27 on: August 28, 2006, 11:49:17 PM »
Well, it's not useless, but avast won't run on it. Its driver is simply blocked from loading (and I don't mean to find out how to hack this stuff as the blocking is not intentional)
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #28 on: August 29, 2006, 03:00:24 AM »
Well, it's not useless, but avast won't run on it.
I can't use avast, so, for me, as you know, it's useless...  :'(
What can I do without avast?  ;)

Its driver is simply blocked from loading (and I don't mean to find out how to hack this stuff as the blocking is not intentional)
Well, hope this blocking theach you how to 'prevent' this kind of block by a malware or other anti-antivirus piece of software...
The best things in life are free.

Offline andyqkw

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 42
  • I'm a llama!
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #29 on: August 29, 2006, 07:07:45 AM »
it seems that the avast driver was "hard blocked" BY MISTAKE
This is a very stupid MISTAKE by MS.