Author Topic: Vista RC1 x86 and Avast - not working  (Read 105960 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #30 on: August 29, 2006, 01:44:26 PM »
Anyway, there is not a possibility to new beta testers...  :-\
The best things in life are free.

Offline alyssachanpc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #31 on: August 29, 2006, 08:52:17 PM »
I like totally have the same problem too. =(

Offline stmckin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #32 on: August 30, 2006, 01:52:35 AM »
so there is NO way we can fix this problem so that we can do system test? 

will it be fixed for the actual RC1 coming up... or is that code already frozen?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #33 on: August 30, 2006, 03:38:27 AM »
so there is NO way we can fix this problem so that we can do system test?
No...¬†  :'( :'(

will it be fixed for the actual RC1 coming up... or is that code already frozen?
I'm not sure... I hope RC1 won't have this stupid error  :(
The best things in life are free.

Offline szc

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6957
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #34 on: August 30, 2006, 08:55:05 AM »
I've got a message that avast! is not compatible with this Vista RC1. Same thing when I tried to install NOD32. It won't even install.

Different story with AVG though... installation went perfect and AVG works flawlessly on new Vista build.

Compatibility report regarding avast! :



AVG installed and working (click on thumbnail for full size image):

« Last Edit: August 30, 2006, 09:24:10 AM by S.Z.Craftec »
MB: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H Intel 7 Series  - LGA1155, CPU: Intel Core i5-3570K - Quad Core, 3.40GHz (3.80GHz Max Turbo), CPU COOLER: Cooler Master Hyper 212 EVO Direct Heat Pipe R2, RAM: 16 GB Kingston HyperX Blu DDR3, VIDEO CARD: Galaxy GeForce GTX 560 Ti - 1GB, GDDR5, POWER SUPPLY: Corsair Enthusiast Series TX750 V2 - 750 Watts, HD: Seagate Barracuda - 2TB, 7200RPM, 64MB, SATA 6Gb/s

..::ReVaN::..

  • Guest
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #35 on: August 30, 2006, 10:51:32 AM »
I see AVG still has that ugly GUI ...

Offline szc

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6957
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #36 on: August 30, 2006, 03:48:00 PM »
Yes, 1970s-cartoon-style ;D  ;D  ;D However, it works with new Vista build, and we still need something to protect our PCs... it's free and it's working... what can I ask more ?  ;D
MB: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H Intel 7 Series  - LGA1155, CPU: Intel Core i5-3570K - Quad Core, 3.40GHz (3.80GHz Max Turbo), CPU COOLER: Cooler Master Hyper 212 EVO Direct Heat Pipe R2, RAM: 16 GB Kingston HyperX Blu DDR3, VIDEO CARD: Galaxy GeForce GTX 560 Ti - 1GB, GDDR5, POWER SUPPLY: Corsair Enthusiast Series TX750 V2 - 750 Watts, HD: Seagate Barracuda - 2TB, 7200RPM, 64MB, SATA 6Gb/s

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #37 on: August 30, 2006, 04:05:04 PM »
I've got a message that avast! is not compatible with this Vista RC1.
Sasha, is this Vista 5552 version?
The best things in life are free.

Offline szc

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6957
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #38 on: August 30, 2006, 04:11:39 PM »
No that's 5536 RC1... as far as I know, the latest one. I just downloaded it directly from Microsoft server yesterday. I don't think they would put some old version. Bob posted a link somewhere in this forum. I was Beta tester, so I used my old registration number as suggested by Microsoft.

It's from here:

http://download.windowsvista.com/preview/prerc1/en/download.html

EDIT: You can see Vista's build number on my second screenshot I posted up there...
« Last Edit: August 30, 2006, 04:13:48 PM by S.Z.Craftec »
MB: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H Intel 7 Series  - LGA1155, CPU: Intel Core i5-3570K - Quad Core, 3.40GHz (3.80GHz Max Turbo), CPU COOLER: Cooler Master Hyper 212 EVO Direct Heat Pipe R2, RAM: 16 GB Kingston HyperX Blu DDR3, VIDEO CARD: Galaxy GeForce GTX 560 Ti - 1GB, GDDR5, POWER SUPPLY: Corsair Enthusiast Series TX750 V2 - 750 Watts, HD: Seagate Barracuda - 2TB, 7200RPM, 64MB, SATA 6Gb/s

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #39 on: August 30, 2006, 04:25:33 PM »
No that's 5536 RC1... as far as I know, the latest one. I just downloaded it directly from Microsoft server yesterday. I don't think they would put some old version. Bob posted a link somewhere in this forum. I was Beta tester, so I used my old registration number as suggested by Microsoft.
Thanks Sasha... some users in other forums posted 5552... it could be a typo...

You can see Vista's build number on my second screenshot I posted up there...
No I can't... It was into shadows...
« Last Edit: August 30, 2006, 04:34:25 PM by Tech »
The best things in life are free.

Offline olt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #40 on: August 30, 2006, 04:34:49 PM »

So must we conclude that there is NO way to make avast! work in Build 5526 of Vista?  Is there anything we can do with Application Compatibility or anything like that?

Rgds,
Edmund

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #41 on: August 30, 2006, 04:35:50 PM »
So must we conclude that there is NO way to make avast! work in Build 5526 of Vista?
No way... Vista blocked the driver, whitout it, no avast  :'( :'(
The best things in life are free.

Offline szc

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6957
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #42 on: August 30, 2006, 08:42:02 PM »
...
...
No I can't... It was into shadows...

Strange... even covered with that light shadow, I am still able to see those numbers. See here:



Maybe your monitor contrast/brightness is not properly set. In that case you need to calibrate your monitor ( http://www.easyrgb.com/calibrate.php )
MB: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H Intel 7 Series  - LGA1155, CPU: Intel Core i5-3570K - Quad Core, 3.40GHz (3.80GHz Max Turbo), CPU COOLER: Cooler Master Hyper 212 EVO Direct Heat Pipe R2, RAM: 16 GB Kingston HyperX Blu DDR3, VIDEO CARD: Galaxy GeForce GTX 560 Ti - 1GB, GDDR5, POWER SUPPLY: Corsair Enthusiast Series TX750 V2 - 750 Watts, HD: Seagate Barracuda - 2TB, 7200RPM, 64MB, SATA 6Gb/s

Offline stmckin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #43 on: August 30, 2006, 09:11:20 PM »
there IS a 5552 build out, per the Vista Support Forum, and Avast is still blocked, as well as Kxxxxxx, Bitxxxxxxxx, and AntVxxxxxx, ....... AXX is not blocked on either of these builds... curiously Microsoft One Care Live works ;)

Avast dudes: this is an emergency... you've got two builds in a row where the product doesn't work and MS is going to release RC1 and start printing a zillion DVDs any second......  love your product and want to use it... but if I can't test the environment, I can't put it on machines when Vista goes gold....



Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83751
  • No support PMs thanks
Re: Vista 5536 and Avast - not working
« Reply #44 on: August 30, 2006, 10:41:22 PM »
Read Vlk's comment, this is a MS cock-up, they hard coded the block of avast, when there wasn't a compatibility issue, it is outside Alwils gift to resolve this, only MS can resolve this by unblocking avast in the next build.

OK folks, I just got some feedback from MS, it seems that the avast driver was "hard blocked" BY MISTAKE, hopefully, the issue will be remedied in the next Vista build. ;)

Thanks
Vlk
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 2004 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.7.2425 (build 20.7.5568.595) UI-1.0.558/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro