Author Topic: Problem z zaporą  (Read 1521 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline skalg

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Problem z zaporą
« on: January 16, 2020, 11:30:14 AM »
Po zainstalowaniu i aktywowaniu pełnej wersji w chwili gdy chcę uruchomic pocztę (outlook expres) lub przeglądarkę (firefox) pokazuje mi sie komunikat z innformacją o pozwoleniu na połączenie przez pagead2.googlesyndication.com z tego co wiem jest to jedna z najgorszych domen googla która zbiera dane i atakuje reklamami. Nie chcę przeglądac stron czy wykonywać innych "ruchów" w sieci pod kontrolą google dlatego proszę o pomoc kogoś kto wie gdzie to można zmienić aby zapora działała a google nie zbierało informacji.



http://fn.internetdsl.pl/blokowanie_avast.jpg
« Last Edit: January 16, 2020, 11:55:27 AM by skalg »

Offline rickomorto

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • mmnko.pl
Re: Problem z zaporą
« Reply #1 on: January 18, 2020, 08:07:44 PM »
Tak, masz racje, ale zdaje mi się, że pagead2 jest kodem od reklam które właściciel umieszcza na swojej stronie aby one się wyświetlały i niestety jest to integralna część strony, a więc musisz w przeglądarce zablokować i wydaje mi się że Avast tu nic do rzeczy nie ma. Jedynie w Avast możesz ustawić wyjątek na zgodę.

Offline skalg

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Problem z zaporą
« Reply #2 on: January 20, 2020, 08:04:19 PM »
Witaj.
Problem w tym że ja otwieram Firefoxa z pustą stroną, nie ma nic co mogło by łaczyć się z google. To samo się dzieje w chwili uruchamiania outlooka. Kiedy odpalam IE tego problemu nie ma.

może to jakoś będzie pomocne http://fn.internetdsl.pl/blokowanie_avast_1.jpg
« Last Edit: January 21, 2020, 02:09:10 PM by skalg »

Offline sami_sami1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Problem z zaporą
« Reply #3 on: February 19, 2020, 08:27:25 PM »
U mnie Avast krzyczy, gdy wchodzę na stronę https://algov.pl/, nie wiecie co może być przyczyną? Przecież jest HTTPS...

Offline johnnny

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • https://www.pcbiznes.pl
Re: Problem z zaporą
« Reply #4 on: February 24, 2020, 03:11:16 PM »
może, to koliduje z jakaś wtyczką zainstalowaną w przeglądarce