Author Topic: New beta version 20.1.2397  (Read 9407 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline loungehake

  • Dummy Half
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 230
  • Come on lad! You've only got 70 yards to go.
Re: New beta version 20.1.2397
« Reply #15 on: February 21, 2020, 03:35:07 PM »
You notice performance improvements more when your processor is a 14 year-old Pentium 4 3.2GHz. It is less sluggish now. Startup is less slow too.
Windows XP SP3, Avast Free 10.4.2233, Agnitum Outpost Firewall Pro 9.3, Malwarebytes Anti-Exploit, OSArmor, Comodo Memory Firewall
Windows 7 Ultimate x64, Avast Free 20.8.2429, Malwarebytes Anti-Exploit, OSArmor, EMET 5.52 (to ensure that ASLR is always ON)
Windows 8.1 Pro x64, Avast Free 8.2429, Malwarebytes Anti-Exploit, OSArmor
Windows 10 Pro x64 1909/2004, Avast Free 8.2429, Malwarebytes Anti-Exploit, OSArmor

Offline Jimbo93

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 36
Re: New beta version 20.1.2397
« Reply #16 on: February 22, 2020, 06:28:53 AM »
I'm now a beta man.  ;D
ASUS G73Sw, i7-2630QM, 8GB Ram, GeForce GTX 460M, Windows 10 Home version 1909 build 18363.836
Avast Premium Security 20.4.2410 (build 20.4.5312.576)

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 67935
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: New beta version 20.1.2397
« Reply #17 on: February 22, 2020, 07:03:06 AM »
You notice performance improvements more when your processor is a 14 year-old Pentium 4 3.2GHz. It is less sluggish now. Startup is less slow too.
Sounds good. 8)
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.10.2440.Beta#3 [UI.580] - CC 5.74 - EEK - FF ESR 78.5 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 78.5 - SB/CP/SL/DU.B
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline Jimbo93

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 36
No problems here with this beta.
« Reply #18 on: February 22, 2020, 03:21:43 PM »
Installed fine. Running flawlessly
ASUS G73Sw, i7-2630QM, 8GB Ram, GeForce GTX 460M, Windows 10 Home version 1909 build 18363.836
Avast Premium Security 20.4.2410 (build 20.4.5312.576)

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6560
  • When you think you know, Think Again
Re: New beta version 20.1.2397
« Reply #19 on: February 22, 2020, 04:43:33 PM »
I'm now a beta man.  ;D

Nice, good to hear
Welcome :)
***HP ENVY 15K LT W10 Pro 20H2 64Bit/750GB HD/16GB Ram/Avast Premium 20.10.2440b/Secureline VPN v.5.8.5262b/ADU v.20.2.921b/ASB v.87b/SANDBOXIE/Prey Project
**HP Compaq 8510p LT W10 Pro 20H2 64Bit/1TB HD/8GB Ram/Avast Premium 20.10.2440b/ADU v.20.2.921b/SANDBOXIE/Prey Project/HotSpot Shield VPN
     
*Dell Inspiron XPsp4 PRO 32Bit/Avast(since 2002)18.8.2356/WP/Comodo FW 3.14/Secureline/Comodo IceDragon v.40
LAYERED SECURITY SOFTWARE PROTECTION

Offline anton6363

  • Anton63
  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: New beta version 20.1.2397
« Reply #20 on: February 23, 2020, 10:18:46 PM »
Same issues with loss of internet connection. It 's doing funny things when avast premium AV is installed. Based on a regular network check there is an issue with DNS
See if this helps: https://support.avast.com/en-ww/article/Troubleshoot-DNS

Thanks for this advice. Unfortunately it didn’t help. DNS is configured as per recommendation. No internet connection after first reboot. Everything was working okay after Avast installation but the issue came back after reboot.. as I said I applied changes to DNS but it didn’t help.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 67935
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: New beta version 20.1.2397
« Reply #21 on: February 24, 2020, 05:37:24 AM »
Same issues with loss of internet connection. It 's doing funny things when avast premium AV is installed. Based on a regular network check there is an issue with DNS
See if this helps: https://support.avast.com/en-ww/article/Troubleshoot-DNS
Thanks for this advice. Unfortunately it didn’t help. DNS is configured as per recommendation. No internet connection after first reboot. Everything was working okay after Avast installation but the issue came back after reboot.. as I said I applied changes to DNS but it didn’t help.
You're welcome. Are you running a VPN..? If so, disable Real Site.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.10.2440.Beta#3 [UI.580] - CC 5.74 - EEK - FF ESR 78.5 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 78.5 - SB/CP/SL/DU.B
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6560
  • When you think you know, Think Again
Re: New beta version 20.1.2397
« Reply #22 on: February 24, 2020, 10:49:08 PM »
This has happened now twice(2) in as many days.

"This is Embarrassing" > Avast not starting at boot up.
Hasn't happened for me in Years!
***HP ENVY 15K LT W10 Pro 20H2 64Bit/750GB HD/16GB Ram/Avast Premium 20.10.2440b/Secureline VPN v.5.8.5262b/ADU v.20.2.921b/ASB v.87b/SANDBOXIE/Prey Project
**HP Compaq 8510p LT W10 Pro 20H2 64Bit/1TB HD/8GB Ram/Avast Premium 20.10.2440b/ADU v.20.2.921b/SANDBOXIE/Prey Project/HotSpot Shield VPN
     
*Dell Inspiron XPsp4 PRO 32Bit/Avast(since 2002)18.8.2356/WP/Comodo FW 3.14/Secureline/Comodo IceDragon v.40
LAYERED SECURITY SOFTWARE PROTECTION

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 44514
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: New beta version 20.1.2397
« Reply #23 on: February 24, 2020, 11:25:13 PM »
This has happened now twice(2) in as many days.

"This is Embarrassing" > Avast not starting at boot up.
Hasn't happened for me in Years!
You should know the drill when this happens. :)

Repair & Clean Install of Avast -> https://goo.gl/t7aJGq
Repair Avast:
Open the Avast User Interface > Menu > Settings > Troubleshooting > Repair App. > Restart the Computer or,
Control Panel> Program and Features (Add/remove program)>Select Avast> Select Repair. Reboot when completed
https://www.avast.com/faq.php?article=AVKB204

If Repair doesn't fix the problem, try the following:
If your Avast settings are not the default settings and you want them restored after the Clean Install, follow this before removing Avast.
https://goo.gl/TXjM7h
Clean Install of Avast:
https://goo.gl/4Ptzkf
If you need additional help with the Clean Install, watch this:
https://youtu.be/p-h3myRD51A
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v20H2 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6560
  • When you think you know, Think Again
Re: New beta version 20.1.2397
« Reply #24 on: February 24, 2020, 11:34:11 PM »
lol  Ya think Bob. ;)
***HP ENVY 15K LT W10 Pro 20H2 64Bit/750GB HD/16GB Ram/Avast Premium 20.10.2440b/Secureline VPN v.5.8.5262b/ADU v.20.2.921b/ASB v.87b/SANDBOXIE/Prey Project
**HP Compaq 8510p LT W10 Pro 20H2 64Bit/1TB HD/8GB Ram/Avast Premium 20.10.2440b/ADU v.20.2.921b/SANDBOXIE/Prey Project/HotSpot Shield VPN
     
*Dell Inspiron XPsp4 PRO 32Bit/Avast(since 2002)18.8.2356/WP/Comodo FW 3.14/Secureline/Comodo IceDragon v.40
LAYERED SECURITY SOFTWARE PROTECTION

Offline anton6363

  • Anton63
  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: New beta version 20.1.2397
« Reply #25 on: February 25, 2020, 01:46:52 AM »
Same issues with loss of internet connection. It 's doing funny things when avast premium AV is installed. Based on a regular network check there is an issue with DNS
See if this helps: https://support.avast.com/en-ww/article/Troubleshoot-DNS
Thanks for this advice. Unfortunately it didn’t help. DNS is configured as per recommendation. No internet connection after first reboot. Everything was working okay after Avast installation but the issue came back after reboot.. as I said I applied changes to DNS but it didn’t help.
You're welcome. Are you running a VPN..? If so, disable Real Site.

No VPN...not sure if it matters but I have HP lap top similar to the post below.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 67935
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: New beta version 20.1.2397
« Reply #26 on: February 25, 2020, 05:46:38 AM »
Same issues with loss of internet connection. It 's doing funny things when avast premium AV is installed. Based on a regular network check there is an issue with DNS
See if this helps: https://support.avast.com/en-ww/article/Troubleshoot-DNS
Thanks for this advice. Unfortunately it didn’t help. DNS is configured as per recommendation. No internet connection after first reboot. Everything was working okay after Avast installation but the issue came back after reboot.. as I said I applied changes to DNS but it didn’t help.
You're welcome. Are you running a VPN..? If so, disable Real Site.
No VPN...not sure if it matters but I have HP lap top similar to the post below.
Follow instructions: https://support.avast.com/article/33/
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.10.2440.Beta#3 [UI.580] - CC 5.74 - EEK - FF ESR 78.5 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 78.5 - SB/CP/SL/DU.B
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline rupuzioks2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: New beta version 20.1.2397
« Reply #27 on: February 29, 2020, 11:02:58 AM »
Hello, the new version works fine, except that "behavior shield not turning on while booting" bug is back again for me.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 67935
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: New beta version 20.1.2397
« Reply #28 on: February 29, 2020, 11:11:07 AM »
Hello, the new version works fine, except that "behavior shield not turning on while booting" bug is back again for me.
Report it here: https://forum.avast.com/index.php?topic=232420.0
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.10.2440.Beta#3 [UI.580] - CC 5.74 - EEK - FF ESR 78.5 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 78.5 - SB/CP/SL/DU.B
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0