Author Topic: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.  (Read 4896 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline r@vast

  • Avast team
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 701
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #15 on: October 29, 2019, 03:50:12 PM »

Did you record the file id ?
Posting that file id here will help Avast link that to your post here.

Yes I did.
KD65O5

Hi, I cannot find KD65O5 but I did find K65O5, is this perhaps the one?

Offline Asturias7

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 20
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #16 on: October 29, 2019, 08:07:00 PM »


Hi, I cannot find KD65O5 but I did find K65O5, is this perhaps the one?

Hello, yes. That is the one, it was my typo. Apologies.

« Last Edit: October 29, 2019, 08:10:04 PM by Asturias7 »

Offline Dennis234

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #17 on: November 08, 2019, 06:17:24 PM »
Has this been resolved?  Windows 7 , uninstalled Avast , reinstalled avast and still the Mail shield will not turn on.

Offline Asturias7

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 20
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #18 on: November 09, 2019, 04:52:23 AM »
Has this been resolved?  Windows 7 , uninstalled Avast , reinstalled avast and still the Mail shield will not turn on.

NO, and it seems that NO ONE in Avast cares.  >:(

Offline r@vast

  • Avast team
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 701
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #19 on: November 11, 2019, 02:38:24 PM »
Has this been resolved?  Windows 7 , uninstalled Avast , reinstalled avast and still the Mail shield will not turn on.

NO, and it seems that NO ONE in Avast cares.  >:(

Hi,
We do care and we are still working on it. We are sorry for the delay. Please bear with us.

Offline Asturias7

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 20
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #20 on: November 15, 2019, 05:15:01 AM »
Did you already try to uncheck the IPV6 on the network and internet setting????

I've had it unchecked for some time... makes absolutely no difference.

Offline Asturias7

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 20
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #21 on: November 15, 2019, 05:15:41 AM »
Has this been resolved?  Windows 7 , uninstalled Avast , reinstalled avast and still the Mail shield will not turn on.

NO, and it seems that NO ONE in Avast cares.  >:(

Hi,
We do care and we are still working on it. We are sorry for the delay. Please bear with us.

Alrighty...

Offline lazyd

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #22 on: November 23, 2019, 12:40:37 AM »
Any updates on this bug yet? It's still an issue for me too (latest version of Avast Premium Security and Win7 Pro 64 bit) after trying all that's been suggested as possible fixes.

Offline Asturias7

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 20
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #23 on: November 23, 2019, 04:24:37 AM »
Any updates on this bug yet? It's still an issue for me too (latest version of Avast Premium Security and Win7 Pro 64 bit) after trying all that's been suggested as possible fixes.

Everyone at Avast should just be honest and admit that they don't care about a fix since Windows 7's life is soon coming to an end. Just tell us Win7 users this up front and stop taking us for a ride since Win10 users don't have this problem.

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83772
  • No support PMs thanks
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #24 on: November 23, 2019, 09:55:02 AM »
Any updates on this bug yet? It's still an issue for me too (latest version of Avast Premium Security and Win7 Pro 64 bit) after trying all that's been suggested as possible fixes.

Everyone at Avast should just be honest and admit that they don't care about a fix since Windows 7's life is soon coming to an end. Just tell us Win7 users this up front and stop taking us for a ride since Win10 users don't have this problem.

This hasn't been the case with winXP and Vista as Avast continued supporting both of these OSes long after Microsoft ceased support.  It was only at the start of this year that support in the form of program updates ceased, however VPS updates still continue for these OSes.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 2004 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.7.2425 (build 20.7.5568.598) UI-1.0.558/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro

Offline stconline

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #25 on: December 05, 2019, 11:14:14 PM »
I am so done with this and I had to agree with many here that Avast is turning a blind eye about this issue in Win 7 I have been emailing since mid-Sept 25 times in total and getting nothing but the runaround...

The developers are still working on this issue.

or

They have just asked me if I can check with you if you could once more re-install AV using the Uninstall utility following the instructions at this page: https://support.avast.com/en-ww/article/Uninstall-Antivirus-Utility
and then re-install https://support.avast.com/en-ww/article/87/

or

Concerning Mail Shield not working, I am still checking regularly with the Dev team and as yet have not received a final solution from them.
I will update you as soon as I have good news.


BLAH BLAH BLAH
 

Offline bgray

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • Midland Microcomputers Limited
Re: Avast Premium Security v19.7.2388 Mail Shield will not turn on.
« Reply #26 on: March 08, 2020, 02:06:38 PM »
I hope this will help at least some of you that are having the Mail shield will not turn on problem.  I had the same problem suddenly occur yesterday. Fortunately, I was able to diagnose the problem quickly.  I had "cleaned up" some Windows services that I thought I did not need (only two or three). After a bit of trial and error, I discovered that the Avast email shield, at least in the Free version, is dependent upon the Windows Phone IP over USB service!.  I turned the service backon and Voila!  Email shield runs once more.   :)  I hope this helps,