Author Topic: Multiple issues with Avast  (Read 3100 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Insomnimatic

  • Beta Tester
  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
  • Musician, Programmer, Beginner Electronic Designer
    • My Original Music
Multiple issues with Avast
« on: April 06, 2020, 10:54:25 PM »
Alright, I'm having a bit of a rough time with Avast antivirus, right now. Also, since there seems to be no board for general Avast issues, I have to post this here.

I am using the free version of Avast and it should be updated to the latest version.

I needed to disable Avasts shields for something. I turned on silent mode by accident but decided to keep silent mode on. I disabled all of the shields with the option "until I restart". When I needed to turn the shields back on, I tried to access the tray icon menu by right clicking on it but nothing happened. I tried left clicking on it to bring up the UI so I could turn them back on but the UI never came up. I then tried to open the UI via the Avast shortcut on my desktop and that had the same result.

I thought it was odd and couldn't figure out what was going on so I opened my web browser (which I was previously using) and to my surprise, I had no internet access. I tried checking the connection and the error that was returned was a DNS access error. I kept trying to refresh the page but I kept getting an error.

After this, I tried to repair Avast through programs and settings. I waited until it was repaired and it gave me the option to restart, so I did.

After the restart, my mouse and keyboard were not functioning. I restarted several times but kept getting the same results. I ended up going into repair mode for Windows and I could use my mouse and keyboard. I started a system restore and that's where I currently am.

If anyone has any advice on what to do, please let me know.
Unofficial Certified Trash

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76040
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Multiple issues with Avast
« Reply #1 on: April 07, 2020, 06:04:45 AM »
- Which Avast..? (Free/Pro/IS/Premium)
- Which version/build of Avast..?
- OS..? (32/64 Bit..? - which SP/Build..?)
- Other security related software installed..?
- Which AV(s) did you use before Avast..?
W8.1 [x64] - Avast Free AV 23.3.8047.BC [UI.757] - Firefox ESR 102.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 102.9.1
Avast-Tools: Secure Browser 109.0 - Cleanup 23.1 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 23.1 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0