Author Topic: Avast Online Security & Privacy keeps uninstalling itself...  (Read 544 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline JKNPTS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Avast Online Security & Privacy keeps uninstalling itself...
« on: March 10, 2023, 07:37:03 PM »
Hello everyone!
I have Avast Online Security & Privacy installed and I currently use the latest version of Firefox. The extension keeps disappearing or uninstalling itself. I don't know why this happens, but when I reinstall it, it keeps every setting that I had modified intact. This has happened on both my Desktop computer(i have AVG antivirus installed) and on my laptop(i have Avast Free Antivirus installed) many times. I keep reinstalling and after some days or so it disappears again. Feel free to ask my for any more info if I missed to tell something.
Have a nice day/evening!

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 87428
  • No support PMs thanks
Re: Avast Online Security & Privacy keeps uninstalling itself...
« Reply #1 on: March 10, 2023, 08:30:34 PM »
I think I have seen something about this in the avast forum.  It would appear after an Avast Program update the AOS&P extensions needs to be reinstalled.

I could be wrong (I use Firefox, but I don't use the AOS add-on), but browse this sub-forum.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 23.1.6049 (build 23.1.7883.774) UI 1.0.746/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline rocksteady

  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1392
Re: Avast Online Security & Privacy keeps uninstalling itself...
« Reply #2 on: March 11, 2023, 02:11:30 PM »
@DavidR you are not wrong. It was also reported here: https://forum.avast.com/index.php?topic=322946.0

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 87428
  • No support PMs thanks
Re: Avast Online Security & Privacy keeps uninstalling itself...
« Reply #3 on: March 11, 2023, 04:26:05 PM »
@DavidR you are not wrong. It was also reported here: https://forum.avast.com/index.php?topic=322946.0

Thanks for the confirmation (not loosing my marbles) and the link.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 23.1.6049 (build 23.1.7883.774) UI 1.0.746/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security