Author Topic: slowing my computer boot time  (Read 759 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline finfan1954

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
slowing my computer boot time
« on: July 30, 2020, 04:56:01 AM »
I have been using Avast free for a couple years now and I've been happy with it.  Recently they offered me a 60 day trial of the Premium service, so I took it to try it out.
Before I used it my computer would boot up in less than 15 seconds and now it takes about a minute and a half.  I thought this stuff was supposed to speed up your computer.
What's going on ?  I would really appreciate any help with this.  Thank you.

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 72894
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: slowing my computer boot time
« Reply #1 on: July 30, 2020, 02:17:39 PM »
Update to the latest version (20.6.2420): https://forum.avast.com/index.php?topic=236703.0
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.11.6787.IBC [UI.681] - EEK - Firefox ESR 91.3 [NS/uBO/PB] - TB 91.3.2
Avast-Tools: Secure Browser 96.0 - Cleanup 21.4 - SecureLine 5.14 - Driver Updater 21.4 - CCleaner 5.87
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline sj.vegetto

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
Re: slowing my computer boot time
« Reply #2 on: July 30, 2020, 06:42:41 PM »
Update to the latest version (20.6.2420): https://forum.avast.com/index.php?topic=236703.0

Few years back Avast free had bug that cause systems boot time to  double/triple, took then almost year to fix the bug, one wander if it back? Back then I was running SSD in X58 and had 25 second boot time for windows, when the bug hit I was sitting at 40-50sec to boot, moment I uninstalled Avast boot time were fine.

A/V dont speed up system if any thing they slow down most modern systems should see no diffrence

Offline chris..

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2547
Re: slowing my computer boot time
« Reply #3 on: July 30, 2020, 08:04:17 PM »
Update to the latest version (20.6.2420): https://forum.avast.com/index.php?topic=236703.0

Few years back Avast free had bug that cause systems boot time to  double/triple, took then almost year to fix the bug, one wander if it back? Back then I was running SSD in X58 and had 25 second boot time for windows, when the bug hit I was sitting at 40-50sec to boot, moment I uninstalled Avast boot time were fine.

A/V dont speed up system if any thing they slow down most modern systems should see no diffrence
have you upgraded to 20.6 as Asyn says ?
because slow starts with version 20.5 have been reported to avast and the problem may be solved with version 20.6.