Author Topic: Avast Browser ALWAYS starts on reboot  (Read 602 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vampire77

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Avast Browser ALWAYS starts on reboot
« on: August 14, 2020, 04:49:37 PM »
Yes, I searched the forums first but the search engine seems a little wonky.

On every computer I have Avast Free Antivirus installed the browser always starts on a reboot. The browser pops a little message at the top and "claims" I have it set to start on boot and there is a button for settings to click on. When I go to settings it is turned off. The Avast browser ignores the fact I have it set to not start on boot and starts anyhow. I have tried toggling the setting on and off several times to no avail. I am about at the point of just uninstalling Avast. Does anyone have any idea why it is ignoring my settings?

TIA

Offline rocksteady

  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1238
Re: Avast Browser ALWAYS starts on reboot
« Reply #1 on: August 14, 2020, 05:58:06 PM »
Maybe you are not the only one with this ASB problem.
Take a look at this established thread on same subject:
https://forum.avast.com/index.php?topic=235407.0

I suggest you post there also, giving details of your operating system version.

In the meantime, have you tried these things:
1. Repair Avast: Open user interface, Menu>Settings>Troubleshooting [REPAIR APP]
2. Reinstall Avast Secure Browser and perform a Restart (or two).

Offline vampire77

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Avast Browser ALWAYS starts on reboot
« Reply #2 on: August 14, 2020, 09:17:38 PM »
The other thread did not have anything useful.

But, your repair solution seems to have done the trick.

Thanks!

Offline rocksteady

  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1238
Re: Avast Browser ALWAYS starts on reboot
« Reply #3 on: August 15, 2020, 11:13:35 AM »
Glad it was that simple.