Author Topic: Keep getting UNKNOWN ERROR?  (Read 1524 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ucladtv

  • Guest
Keep getting UNKNOWN ERROR?
« on: December 18, 2006, 08:10:36 PM »
I keep getting this message when I try to start AVAST

Application cannot load skin. Function  "usiGetSkin " failed

read more about this problem in FAQ.

Anyone know how to fix this problem. I am using avast 4.7   with XP


Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67236
Re: Keep getting UNKNOWN ERROR?
« Reply #1 on: December 18, 2006, 10:07:33 PM »
About the "usigetskin failed" issue, if the repair does not solve it:
You will have to register ACTSKIN4.OCX
Follow the instructions:

Select START -> RUN...
Enter the following command:
If you have Windows NT or 2000:
C:\WINNT\SYSTEM32\REGSVR32.EXE ACTSKIN4.OCX
If you have Windows 95, 98 or ME:
C:\WINDOWS\SYSTEM\REGSVR32.EXE ACTSKIN4.OCX
If you have Windows XP:
C:\WINDOWS\SYSTEM32\REGSVR32.EXE ACTSKIN4.OCX
If you have Windows x64:
C:\WINDOWS\SysWOW64\REGSVR32.EXE ACTSKIN4.OCX

Press OK (or Enter).
A message saying that the file was successfully registered should appear...

For some reason, ActiveSkin (the 3rd party library avast uses for skinning) does not seem to be working on your system. As a workaround, we may disable skinning in avast - that should solve the problem.

To do that, open the file <avast>\data\avast4.ini, look up the [UserInterface] section, and add the following entry:
StartWithSkin=0
The best things in life are free.