Author Topic: Avast Secure Browser startet nicht  (Read 501 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kuntschik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Avast Secure Browser startet nicht
« on: April 13, 2021, 10:47:11 AM »
Hallo
Seit gestern startet der Browser nicht mehr. Beim Klick auf das Symbol entsteht kurz ein weißes leeres Fenster das sich sofort wieder schließt.
Deinstallation vom Browser und Antivirus mit anschließender Neuinstallation haben nichts gebracht. Auch eine Systemwiederherstellung auf einen Zeitpunkt wo der Browser noch funktioniert hat blieb ergebnislos.
Hat jemand einen Tip für mich?
Besten Dank im Voraus.
Werner

Offline rocksteady

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1086
Re: Avast Secure Browser startet nicht
« Reply #1 on: April 13, 2021, 06:07:40 PM »
Please post here in English language or find your own language section here:
https://forum.avast.com/index.php#c7
« Last Edit: April 13, 2021, 06:11:16 PM by rocksteady »

Offline kuntschik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Avast Secure Browser does not start
« Reply #2 on: April 15, 2021, 01:34:23 PM »
Hello
Since yersterday the Secure Browser doesn´t start anymore. When i click there is for half a second a white window ant than it closes and nothing happens anymore. New installation of the browser and new installation of the antivirus didn´t chance the situation. Also a system reset to a date when the browser worked didn´t resolve the problem. I can´t find any hints to my problem. Have anybody an idea?
I deinstalled and installed the browser several times, i would like to you use this browser, i liked him.

Many thanks


Hallo
Seit gestern startet der Browser nicht mehr. Beim Klick auf das Symbol entsteht kurz ein weißes leeres Fenster das sich sofort wieder schließt.
Deinstallation vom Browser und Antivirus mit anschließender Neuinstallation haben nichts gebracht. Auch eine Systemwiederherstellung auf einen Zeitpunkt wo der Browser noch funktioniert hat blieb ergebnislos.
Hat jemand einen Tip für mich?
Besten Dank im Voraus.
Werner
Modify message

Offline kuntschik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Avast Secure Browser startet nicht
« Reply #3 on: April 15, 2021, 01:38:34 PM »
Hello
Since yesterday the browser doent work anymore. When i click, a white windows opens for half a second an then it close - nothing happes anymore. I deinstalled and reinstalled several times. Also a system-reset to a date when the browser worked didn´t solve the problem.
Can anybody help me?

Many thanks - Werner

Offline kuntschik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Avast Secure Browser startet nicht
« Reply #4 on: April 15, 2021, 01:43:50 PM »
Hello
The Browser doen´t start anymore. There only opens a white window for half a second and then happens nothing. Deinstallation and a new installationd idn´t resolve the problem. Even a systemreset to a date when the browser worked did help
Can anybody help?
Thanks - Werner

Offline kuntschik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Avast Secure Browser startet nicht
« Reply #5 on: April 15, 2021, 01:46:40 PM »
Entschuldigung, aber mein englisches Post wurde immer auf deutsch übersetzt. Tut mir leid.

The Browser doesn´t start anymore. When i click openss a white windows for hal a second and then happens nothing. Reinstallation and a systemreset to a date the browser worked didn´t solve the problem.
Can anybody help.
Thanks - Werner

Offline rocksteady

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1086
Re: Avast Secure Browser startet nicht
« Reply #6 on: April 16, 2021, 01:50:02 PM »
As you say you have already tried to uninstall/reinstall ASB, the only thing I can suggest is to uninstall using the Avast uninstaller tool, then do a fresh install.
ASB Uninstaller Tool can be downloaded here: https://support.avast.com/en-ww/article/Uninstall-Secure-Browser/

Offline viktoriya.vitova

  • Avast team
  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Avast Secure Browser startet nicht
« Reply #7 on: April 16, 2021, 02:48:04 PM »
Hi, @kuntschik

Can you please, check, if you see any crash report? You can find it here:

C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\AVAST Software\Browser\User Data\Crashpad\reports

It can help us to find a problem.
Thank you

Offline kuntschik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Avast Secure Browser startet nicht
« Reply #8 on: April 21, 2021, 04:26:16 PM »
Thank you for your answer. I already deinstalled with the tool and said: delete all data. So there is no Folder Browser in the folder AVAST Software.