Author Topic: not in the options  (Read 9023 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline asker

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: not in the options
« Reply #15 on: January 16, 2007, 03:36:55 AM »
I excluded both the desktop shortcut and the program located at program files.
These are the options offered:
1- move/rename  --> I tried tis one but it renames to cain.exe.vir and i cant run the program
2-Delete 
3-Move to chest -->I did this and went to chest,to see if i could run it from there but i didn't see anything

4-No Action ,then it says :"The file will NOT be activated" ,i did this one and that is when windows tells me it can't access the program /specified path ,because i don't have the permission.

5-Just close the warning window,but the windows warning popped up again.

I am desperate   :-\

Offline oldman

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4142
  • Some days..... MOS...this bug's for you
Re: not in the options
« Reply #16 on: January 16, 2007, 04:05:26 AM »
1. the file will not run because of the .vir extention, the program is looking for just the .exe

2. You don't want to do that

3. It should appear under infected files, you can't run a file from the chest

4. just what it says, the file will not be run

5. closing the window will not cause avast to ignore the file, it's waiting for you

Now, please answer DavidR's question, what did you type into the exclution? Please post it exactly, you may have just made a syntax error.

Offline asker

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: not in the options
« Reply #17 on: January 16, 2007, 04:09:48 AM »

Now, please answer DavidR's question, what did you type into the exclution? Please post it exactly, you may have just made a syntax error.


I used the Browse button and went to the cain.exe located in program files , and then press ok and that's it.
Am I doing something wrong?

Offline oldman

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4142
  • Some days..... MOS...this bug's for you
Re: not in the options
« Reply #18 on: January 16, 2007, 04:23:52 AM »
No, I don't think you are doing anything really wrong. It's just sometimes the way the path to the file is wriiten can make a difference.

What is in the exclution box?

Offline asker

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: not in the options
« Reply #19 on: January 16, 2007, 04:28:40 AM »

What is in the exclution box?

Er ,the shortcut to the desktop and the program located in Program Files.

Offline oldman

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4142
  • Some days..... MOS...this bug's for you
Re: not in the options
« Reply #20 on: January 16, 2007, 04:36:31 AM »
Does it look something like

C:\program files\caine\caine.exe

Offline asker

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: not in the options
« Reply #21 on: January 16, 2007, 04:45:03 AM »
yup exactly.
well actually i have windows in D:\ ,everything is installed in there,but that mustn't be the problem,would be silly.

Offline oldman

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4142
  • Some days..... MOS...this bug's for you
Re: not in the options
« Reply #22 on: January 16, 2007, 05:01:41 AM »
Ok. Now it's caine.exe that avast is picking up or is it a longer path name? Or is it another file?

You could try d:\program files\cain\*

Just make sure that is the correct path and the spelling is correct.

you are 100% certain these files are clean? I'd really hate to help you mess up your computer!  :-[  :-X

« Last Edit: January 16, 2007, 05:22:04 AM by oldman »

Offline asker

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: not in the options
« Reply #23 on: January 16, 2007, 05:22:17 AM »
Yeah i tried that.
I even tried to open directly the exe file ,not using shortcuts ,but the same results.

I hope linking is not forbidden but have a look
http://sectools.org/   
its number 9,i downloded it from its website, I doubt it should be a bad file.

Offline oldman

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4142
  • Some days..... MOS...this bug's for you
Re: not in the options
« Reply #24 on: January 16, 2007, 06:21:03 AM »
Well there has to be someway to make avast exclude it, but darned if I can think of it right now. Maybe a good nights sleep will help.

 ::)

Offline asker

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: not in the options
« Reply #25 on: January 16, 2007, 06:42:27 AM »
night to both of us,and the rest going to sleep,and those already sleeping ,sleep like lambs.
i'll  :-X

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11808
    • AVAST Software
Re: not in the options
« Reply #26 on: January 16, 2007, 11:07:11 AM »
Please, post a screenshot of the exclusions window on your system, and also of the virus warning you get when you try to run the program.

Offline asker

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: not in the options
« Reply #27 on: January 16, 2007, 03:18:55 PM »
avast warning

Offline asker

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: not in the options
« Reply #28 on: January 16, 2007, 03:19:44 PM »
the exclusions
« Last Edit: January 16, 2007, 03:21:59 PM by asker »

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85942
  • No support PMs thanks
Re: not in the options
« Reply #29 on: January 16, 2007, 03:40:59 PM »
Well that is just the Program Settings, Exclusions, which covers on-demand scans. If you didn't also include this in The Standard Shield, Customize, Advanced Add (as previously mentioned), then the 'resident' on-access scanners won't exclude it.

I feel you shouldn't use the wildcard in this way, try d:\*\cain\cain.exe one that gets round any spaces in folder names (shouldn't be a problem). It also shortens the path length and specifically excludes the problem file and not everything in the cain folder and sub folders, which could be vulnerable to infection.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.9.2494 (build 21.9.6698.703) UI 1.0.672/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security