Author Topic: Can't run avast!Antivirus  (Read 4561 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline redy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Can't run avast!Antivirus
« on: April 03, 2007, 10:07:31 AM »
Can't run from Menu or command line.
There are no messages or events.
I am administrator of my Win XP Pro.
Thanks.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re: Can't run avast!Antivirus
« Reply #1 on: April 03, 2007, 07:58:12 PM »
Will C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashSimp2.exe work?
Welcome to forums...
The best things in life are free.

Offline redy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Can't run avast!Antivirus
« Reply #2 on: April 04, 2007, 07:23:24 AM »
Will C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashSimp2.exe work?
Yes, it works.
What does it mean?
Thanks.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re: Can't run avast!Antivirus
« Reply #3 on: April 04, 2007, 08:48:58 PM »
Yes, it works.
What does it mean?
Means that you're having trouble with the skins. That executable is the skinless version.
Do you use any other antivirus in your computer?
Can you try to repair your installation? Go to Control Panel > Add/Remove programs > avast! antivirus > Remove. Then choose Repair function in the popup window (Repair). You must be connected to the internet while repairing.
If this does not help, can you uninstall / boot / install / boot again?
The best things in life are free.

Offline redy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Can't run avast!Antivirus
« Reply #4 on: April 05, 2007, 07:00:22 AM »
This trouble appeared after installation and running Ad-Aware. I removed it but problem still present. I think that registry was damaged, because the behavior of Windows is incorrect. Now I'm planning to reinstall it.
Thanks.

Offline ToM ™

  • Avast team
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 41
Re: Can't run avast!Antivirus
« Reply #5 on: April 05, 2007, 11:17:20 AM »
If you are using win XP try system restore point before you completely reinstall OS but of course you need restore point beyond installed ad-aware.

Offline redy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Can't run avast!Antivirus
« Reply #6 on: April 06, 2007, 07:02:59 AM »
If you are using win XP try system restore point before you completely reinstall OS but of course you need restore point beyond installed ad-aware.
I didn't make restore point and this feature is turned off on my computer. I will reinstall OS. The time has come...
Thanks.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re: Can't run avast!Antivirus
« Reply #7 on: April 06, 2007, 02:24:15 PM »
And this feature is turned off on my computer.
Why? Generally it could help with 'simple' things... you may only disable if you get an infection AND it infects the System Restore folder...
The best things in life are free.

Offline redy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Can't run avast!Antivirus
« Reply #8 on: April 07, 2007, 07:31:44 AM »
Why? Generally it could help with 'simple' things... you may only disable if you get an infection AND it infects the System Restore folder...
May be you are right. But I don't fully trust to Windows restore because have some experience. And I think that needs periodically to reinstall Windows  ;). My OS works seven months. Many programs were installed and removed. I will make 'clear' OS and continue from zero point.
Thanks.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re: Can't run avast!Antivirus
« Reply #9 on: April 07, 2007, 09:34:32 PM »
But I don't fully trust to Windows restore because have some experience.
Neither do I... I only believe in backup (partition or fully drive backup) and I use Mozy as a remote backup for files (documents) backup. You can give it a try.
The best things in life are free.

Offline redy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Can't run avast!Antivirus
« Reply #10 on: April 08, 2007, 07:53:36 AM »
Neither do I... I only believe in backup (partition or fully drive backup) and I use Mozy as a remote backup for files (documents) backup. You can give it a try.
Of course, I periodically save necessary files. Now I accurately make copies by Nero. After re-installation OS I plan to use Acronis products for quick save and recovery the system.
Thanks.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re: Can't run avast!Antivirus
« Reply #11 on: April 08, 2007, 03:17:53 PM »
After re-installation OS I plan to use Acronis products for quick save and recovery the system.
Very good choice.
One of the very few non-free applications that I use 8)
The best things in life are free.

Offline redy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Can't run avast!Antivirus
« Reply #12 on: April 09, 2007, 07:20:30 AM »
Very good choice.
One of the very few non-free applications that I use 8)
All application may be free ;).
Thanks for all. My next post will be placed after re-installation OS and of course avast!. I will tell about results.