Author Topic: Error 0x80046300 with MS Outlook 2003  (Read 5488 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

djm968

  • Guest
Error 0x80046300 with MS Outlook 2003
« on: June 25, 2007, 05:06:00 PM »
My client is experiencing an Error 0x80046300 with On Access Protection enabled for Outlook/Exchange in a terminal server environment. The issue seems to have occurred following the installation of IE7 which was required for compatibility with some online services.

As a work around, I have had to disable on access protection for Outlook/Exchange and this is obviously not an I ideal situation.

The error happens when opening email (activating body message scanning), and inserting and opening attachments.

I received an email from Avast support, suggesting that I inform the client to update the software, however as was stated in the email I sent, this had already been done and the program is the latest version.

My I suggest that Avast support actually read an email before making a recommendation to a client as this is a very unprofessional approach.

Current Configuration

Windows 2003 SP1 Terminal Services
Avast 4.7 Build 4.7.766
MS Outlook 2003

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11658
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Error 0x80046300 with MS Outlook 2003
« Reply #1 on: July 10, 2007, 09:29:45 PM »
Dear djm,

thanks for your message, and let me apologize for the late reply.

I'd need to know what account type does Outlook use to grab emails? POP? IMAP? Exchange?
Also, can you please post the contents of the files <avast>\data\log\error.log and <avast>\data\log\warning.log?

Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

rlavast

  • Guest
Re: Error 0x80046300 with MS Outlook 2003
« Reply #2 on: May 29, 2008, 07:00:32 PM »
We get the same problem and we've uninstalled, reinstalled, used the latest patches, codes, program, etc..put a ticket through and still have not gotten feedback and it's been over a week.  Is there a solution to this?

Error Log (I removed file names and paths):
2:09:51 PM   1211922591   SYSTEM   1068   AAVM - scanning error: x_AavmCheckFileDirectEx: avfilesScanReal of failed, 00000005. 
5/29/2008   6:23:10 AM   1212067390   Administrator   1088   AAVM - scanning error: x_AavmCheckFileDirectEx: avfilesScanReal of failed, 00000005. 
5/29/2008   


Warning logs:
5/27/2008   2:09:51 PM   1211922591   SYSTEM   1068   AAVM - scanning warning: x_AavmCheckFileDirectEx [UNI]: returning error, 00000005. 
5/27/2008   5:24:53 PM   1211934293   Administrator   15452   AAVM - scanning warning: x_AavmCheckFileDirectEx [UNI]: returning error, 00000005.