Author Topic: * Introducing * - beta version of upcoming avast update (now 4.7.1026)  (Read 26484 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re: * Introducing * - beta version of upcoming avast update (4.7.1024)
« Reply #15 on: July 20, 2007, 01:55:12 PM »
Let's beta ;D
I'll report any problem I can discover/see.
The best things in life are free.

joooo

  • Guest
Re: * Introducing * - beta version of upcoming avast update (4.7.1024)
« Reply #16 on: July 20, 2007, 03:04:33 PM »
Let's beta ;D
I'll report any problem I can discover/see.

Me too.

lurkingatu2

  • Guest
Re: * Introducing * - beta version of upcoming avast update (4.7.1024)
« Reply #17 on: July 21, 2007, 03:06:49 AM »
i would like to try this but if it's beta do's that mean that i would have to uninstall it to install the next version when it comes out  :) thanks

Offline alanrf

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3866
  • Just an avast user
Re: * Introducing * - beta version of upcoming avast update (4.7.1024)
« Reply #18 on: July 21, 2007, 07:14:18 AM »
lurkingatu2

when you join the beta program (by using aswbeta.exe) then whenever you use the "get program updates" function from the avast menu you will get the latest beta update.  This will last until the avast team distributes the new live version (or makes the latest beta the live version) when we are all automatically dropped from the beta program and continue on the live version of the program.

Simply put ... no you will not have to uninstall and re-install if you test with the beta.  Remember however that this is a beta program - you should only participate if you are willing to deal with some of the glitches that happen from time to time in beta releases.

lurkingatu2

  • Guest
Re: * Introducing * - beta version of upcoming avast update (4.7.1024)
« Reply #19 on: July 21, 2007, 08:37:10 AM »
thank you alanrf  :) i'v beta tested before so i tryed to download from the link in this post from VlK and it started to download and got to the part where it was downloading something over 600,000 and stoped at around 40,000 and i had to cancel then avast setup crashed and it asked me to restart so i got offline (i'm on dialup) and it wanted to send a error report but i was off line so i let avast restart my pc and ckecked the avast version and it did not change so i got back online and in comodo firewall i could see avast downloading updates and when it was done it asked to restart my pc and now avast says i have version 4.7.1024 it seems to be working ok so far  :)

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Version 4.7.1026 has now been uploaded. It fixes a couple of things in the scanning engine and the cosmetic issue of the Quick scanner reported by alanrf above (thanks for that).

Cheers
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Jem

  • Guest
Avast Home GUI Problem - Edited for clarification...
« Reply #21 on: July 21, 2007, 10:18:19 PM »
Having a problem with the SUI Skin on one of the two machines where I have Home Edition installed. The attached image is taken from the machine without the problem to illustrate where the problem lies.

When I access the 'Standard Menu' and then try to use any of the cascading menus, I can't..! The next level menu appears as expected but when I move the pointer to them...they disappear! Occasionally I can 'hop' to a next level menu if I move the mouse fast enough, but it's 'hit and miss'! Using the skin itself to access scan options works, i.e. using the 'sliding boxes'. This seems like some kind of graphics related issue maybe, but I don't remember it happening prior to this Beta...

See attached...thanks.
« Last Edit: July 22, 2007, 01:12:15 PM by Jem »

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 46606
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
By the way, any one using Prevex2 will have a problem.
At the moment, Prevex considers ASWBETA.EXE unsafe and puts the file into their Jail.

I've already sent them a notice.
« Last Edit: July 22, 2007, 12:18:57 AM by bob3160 »
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast One 21.11, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Offline TedNelly

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1538
  • Trust No-One!
By the way, any one using Prevex2 will have a problem.
At the moment, Prevex considers ASWBETA.EXE unsafe and puts the file into their Jail.

I've already sent them a notice.

Yes Bob had the same problem! Aswbeta.exe is on probation but working fine.
Windows 10 Pro | Intel I7 CPU | 16 Gig 2133 RAM | Avast beta 17.5.2295 | Firefox 54 b9(64-bit) | Cyberfox 52.1 | T-Bird 52.1.1 | SpyWareBlaster 5.5 | MalwareBytes 3.0.0.865 | WinPatrol 35.5.2 | GlassWire 1.2.100 | Cybereason Ransomfree 2.2.7 |  Pulla-dePlug Final!

joooo

  • Guest
I am testing this version 4.7.1026, in case that it finds errors I inform.

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 46606
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
By the way, any one using Prevex2 will have a problem.
At the moment, Prevex considers ASWBETA.EXE unsafe and puts the file into their Jail.

I've already sent them a notice.
Here's the reply I just received:

***********************************************************************************

Subject: Determination Change

Thank you for letting us know about this determination. We have reviewed internally and agree we should change this determination.

If this program is in your jail then please doubleclick on it to allow it to run.

Regards,

Prevx Support

***********************************************************************************
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast One 21.11, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Cutie Mark Surprise

  • Guest
I'm using the beta of the new version of Avast and no problems here.  :)

Offline Bluesman

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 911
  • Amiga Power!
I'm using the beta of the new version of Avast and no problems here.  :)

Same here...working just fine!  :)
"The blues are the roots, everything else is the fruits" -Willie Dixon

housi

  • Guest
I'm using the beta of the new version of Avast and no problems here.  :)

Same here ... no problems up to now.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Occasionally I can 'hop' to a next level menu if I move the mouse fast enough, but it's 'hit and miss'!
This happened before... I don't think this is related to this beta particularly.
Did you change the 'menu timeout' with some tweaker program?
The best things in life are free.