Author Topic: Failure to Install  (Read 2027 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

roedy

  • Guest
Failure to Install
« on: September 06, 2007, 10:14:40 AM »
I tried to install home edition on a Vista Home Premium.  It aborted part way through the install. I tried with minimal, typical and custom.  Same problem.

What is unusual?
1. dual core athlon
2. installing to F: not C:

here is the error log chopped:

06.09.2007 01:05:22 general: Started: 06.09.2007, 01:05:22
06.09.2007 01:05:22 general: Running setup_av_pro-405 (1029)
06.09.2007 01:05:22 system: Operating system: Windows Vista ver 6.0, build 6000, sp 0.0
06.09.2007 01:05:22 system: Computer WinName: ROEDYACER
06.09.2007 01:05:22 system: Windows Net User: ROEDYACER\roedy
06.09.2007 01:05:22 general: Cmdline: /sfx /sfxstorage "C:\Users\roedy\AppData\Local\Temp\_av_sfx.tm~a03700"  /srcpath "G:\dl\vista"
06.09.2007 01:05:22 general: DldSrc set to sfx
06.09.2007 01:05:22 general: Old version: ffffffff (-1)
06.09.2007 01:05:22 general: Install check: SetupVersion does NOT exist
06.09.2007 01:05:22 general: SGW32P::CheckIfInstalled set m_bAlreadyInstalled to 0
06.09.2007 01:05:22 registry: Get registry: Software\Microsoft\Internet Explorer\Version=7.0.6000.16512
06.09.2007 01:05:22 general: Operation set to INST_OP_INSTALL
06.09.2007 01:05:22 general: GUID: 98b18f10-21bd-48ae-80bb-294c3ca58f5b
06.09.2007 01:05:22 general: SelectCurrent: selected server 'tmp sfx storage' from 'sfx'
06.09.2007 01:05:22 package: GetPackages - set proxy for inet
06.09.2007 01:05:22 internet: SYNCER: Type: use IE settings
06.09.2007 01:05:22 internet: SYNCER: Auth: another authentication, use WinInet
06.09.2007 01:05:22 general: Entered SetupProcessPro::Do( INST_OP_INSTALL )
06.09.2007 01:05:22 general: Entered SetupProcessWin32Avast::Do( INST_OP_INSTALL )
06.09.2007 01:05:22 general: Entered SetupProcessWin32::Do( INST_OP_INSTALL )
06.09.2007 01:05:22 general: Entered SetupProcess::Do( INST_OP_INSTALL )
06.09.2007 01:06:33 package: Load C:\Users\roedy\AppData\Local\Temp\_av_sfx.tm~a03700\prod-av_pro.vpu
06.09.2007 01:06:33 package: LatestPartInfo: jrog = jrog-f
06.09.2007 01:06:33 package: LatestPartInfo: news = news-4b
06.09.2007 01:06:33 package: LatestPartInfo: program = prg_av_pro-405
06.09.2007 01:06:33 package: LatestPartInfo: setup = setup_av_pro-405
06.09.2007 01:06:33 package: LatestPartInfo: vps = vps-76102
06.09.2007 01:06:33 package: Part prg_av_pro-405 was set to be installed
06.09.2007 01:06:33 package: Part vps-76102 was set to be installed
06.09.2007 01:06:33 package: Part news-4b was set to be installed
06.09.2007 01:06:33 package: Part setup_av_pro-405 was set to be installed
06.09.2007 01:06:33 package: Part jrog-f was set to be installed
...

06.09.2007 01:07:14 file: Direct move of file: F:\Program Files\Alwil Software\Avast4\images\spacer.gif
06.09.2007 01:07:14 file: Installed file:F:\Program Files\Alwil Software\Avast4\images\spacer.gif
06.09.2007 01:07:14 file: Direct move of file: F:\Program Files\Alwil Software\Avast4\images\update.gif
06.09.2007 01:07:14 file: Installed file:F:\Program Files\Alwil Software\Avast4\images\update.gif
06.09.2007 01:07:14 file: Direct move of file: F:\Program Files\Alwil Software\Avast4\images\virusdat.gif
06.09.2007 01:07:14 file: Installed file:F:\Program Files\Alwil Software\Avast4\images\virusdat.gif
06.09.2007 01:07:14 file: Extract: tried to extract 'AavmKer4.inf' from pkg 'av_pro_core' but failed miserably.
06.09.2007 01:07:14 system: Uninstalling Aavmker4.sys
06.09.2007 01:07:14 system: Reboot set by changed resident C:\Windows\system32\drivers\aswMonFlt.sys
06.09.2007 01:07:14 system: Error copying driver file C:\Windows\system32\drivers\aswMonFlt.sys (0x00000003)
06.09.2007 01:07:14 system: Executing:rundll32.exe SetupApi.dll,InstallHinfSection DefaultInstall 128 F:\Program Files\Alwil Software\Avast4\Setup\Inf\aswMonFlt.inf
06.09.2007 01:07:42 system: Executed:rundll32.exe SetupApi.dll,InstallHinfSection DefaultInstall 128 F:\Program Files\Alwil Software\Avast4\Setup\Inf\aswMonFlt.inf
06.09.2007 01:07:42 general: progress end - forced
06.09.2007 01:07:42 general: progress thread end

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11658
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Failure to Install
« Reply #1 on: September 06, 2007, 11:12:38 AM »
Isn't the setup program corrupted? If you right-click it in Explorer and choose Properties, is there the Digital Signatures tab? (that would mean that the file signature has been verified and it's OK)

Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.