Author Topic: ashDisp.exe  (Read 4938 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline joey_365

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 21
ashDisp.exe
« on: March 01, 2004, 04:30:57 PM »
Hi

I re-installed avast this morning after a few self inflicted problems  ::) And after I re-installed, I noticed in msconfig (using windows 98SE) that ashDisp.exe is not listed on the startup list. I still have ashmaisv.exe and ashServ.exe but not ashDisp.exe  On reading various posts in this forum, I understand that ashDisp.exe is for the system tray icons. Can I just leave everything as it is without ashDisp.exe loading at startup, or will I have any long term problems in the future ??

Regards.

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:ashDisp.exe
« Reply #1 on: March 01, 2004, 04:40:37 PM »
ashDisp.exe is not used under Win9x / ME. Not used at all - it should actually *not* be in the startup list (and never should have).

Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline joey_365

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 21
Re:ashDisp.exe
« Reply #2 on: March 01, 2004, 04:49:45 PM »
Thanks vlk

It was listed in there in my previous installation, but I downloaded a more up to date install file so maybe my older install file was corrupt in some way. As long as it is not needed in windows 98SE I'm happy enough to know that I'm protected, and that there will be no ill affects  :)

Regards

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:ashDisp.exe
« Reply #3 on: March 01, 2004, 04:51:00 PM »
In contrary, there should be the 'healthy' effect that your system will boot slightly faster as it will not have to load unused modules.
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline joey_365

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 21
Re:ashDisp.exe
« Reply #4 on: March 01, 2004, 04:55:17 PM »
Thats good news then  ;D

Thanks for your quick and informative responses

Regards.

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9353
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re:ashDisp.exe
« Reply #5 on: March 01, 2004, 05:24:33 PM »
Hm,so ashDisp.exe is not running as active process under Win9x ? Only under 2000/XP ?
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:ashDisp.exe
« Reply #6 on: March 01, 2004, 05:56:54 PM »
That's correct.
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9353
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re:ashDisp.exe
« Reply #7 on: March 01, 2004, 05:58:39 PM »
Uf than i need to change this in my avast! tweak tool heh...

What about ashMaiSv.exe ? Is the same as with ashDisp.exe under Win9x
* RejZoR ?
« Last Edit: March 01, 2004, 06:01:25 PM by RejZoR »
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:ashDisp.exe
« Reply #8 on: March 01, 2004, 06:19:15 PM »
No, ashMaiSv.exe works on any OS.
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9353
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re:ashDisp.exe
« Reply #9 on: March 01, 2004, 06:34:24 PM »
Ok thx.
Visit my webpage Angry Sheep Blog