Author Topic: My account says I have installed Avast on 2 PC's?  (Read 858 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nickingb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
My account says I have installed Avast on 2 PC's?
« on: November 03, 2021, 11:21:17 PM »
Hi,

I got a new SSD hard drive and reinstalled my PC. I put Avast on and paid for it at the same time for another year. My account says I have it installed on 2 PC's, my subscription says "Active on 2 devices in the last 30 days". My accounts says: For 1 device. Used on 2. What is the solution to this, I contacted support and was told "This is a known bug with Avast" which is wrong, the person on the chat -after I explained multiple times kept telling me its a bug. Its a simple problem that the support person could not understand.

The server side has got the same activation code for two PC's, the old one and my new installed one. The old hard drive is formatted and a slave now, so it does not exist any more.

Any help on this issue would be appreciated.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 75414
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: My account says I have installed Avast on 2 PC's?
« Reply #1 on: November 04, 2021, 09:03:02 AM »
Hi, no need to take action, it should settle after 30 days.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 22.5.7216.B [UI.704] - Firefox ESR 91.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.9.0
Avast-Tools: Secure Browser 101.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - Driver Updater 22.2 - CCleaner 6.0
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline Nickingb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: My account says I have installed Avast on 2 PC's?
« Reply #2 on: November 04, 2021, 09:49:29 AM »
Thank you for your reply. That makes sense to me, what you have said when looking at how its being reported. It really was the answer I was looking for from support, which -well yeah...

Thanks

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 75414
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: My account says I have installed Avast on 2 PC's?
« Reply #3 on: November 04, 2021, 10:51:59 AM »
You're welcome.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 22.5.7216.B [UI.704] - Firefox ESR 91.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.9.0
Avast-Tools: Secure Browser 101.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - Driver Updater 22.2 - CCleaner 6.0
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline chris..

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2668
Re: My account says I have installed Avast on 2 PC's?
« Reply #4 on: November 04, 2021, 04:46:10 PM »
In addition .....
The subject is a bit old, but I got an answer from avast for a case quite similar to yours: a hard disk out of order on which you can't uninstall avast anymore:
https://forum.avast.com/index.php?topic=225826.msg1513627#msg1513627

Offline Nickingb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: My account says I have installed Avast on 2 PC's?
« Reply #5 on: November 04, 2021, 06:42:56 PM »
I read the thread, it was helpful.

Thank you.

Offline Nickingb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: My account says I have installed Avast on 2 PC's?
« Reply #6 on: November 08, 2021, 06:08:39 PM »
Someone at Avast has rectified the licensing issue described earlier. It is a fairly simple problem, thanks for fixing it.

I was getting pop ups telling me to pay x amount of € for the additional devices.

Here is the before and after. The mixed up license is removed and the new corrected license is attached.

Whoever did this, thank you.