Author Topic: Restoring my Avast icons to the system tray  (Read 20597 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline GaryCharles

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Restoring my Avast icons to the system tray
« Reply #30 on: October 02, 2007, 09:55:26 AM »
Hello!!  Now that I've had a better look at the VRDB in the ini file, I think I need a list of all that's supposed to be there, and after what it should come!!  I don't even have this section in my ini file!  I've gone from top to bottom of the ini file, and this section doesn't appear.  What should be in this section exactly, and what does it come after.  I can't compare my ini file to what people are listing at all; they just don't match up, although I have an idea of where by going up from the bottom . . .  Thanks.  INI files are a new world to me too, so . . .

Offline oldman

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4142
  • Some days..... MOS...this bug's for you
Re: Restoring my Avast icons to the system tray
« Reply #31 on: October 02, 2007, 02:35:29 PM »
In mine it's the last section, right after [quick]

[Splash]
KeyUsage=1

[Simple]
ShowHelpCheckList=0
SkinUseLayeredWindows=0

[AAVM]
CheckFloppies=0
CheckCDRom=0
CheckRemovables=0
ShowTaskbarIcon=1
AnimateIcon=1
CheckFullScreenApps=0

[Chest]
MaxSize=256

[InetWD]
UseRAS=0
AssumeAlwaysConnected=1

[Quick]
EnableSkins=0
InfectionExitApp=0
ShowResults=0

[VRDB]
LastFile=
FullComplete=1189915581

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re: Restoring my Avast icons to the system tray
« Reply #32 on: October 02, 2007, 11:39:23 PM »
I don't even have this section in my ini file!
Just add it. When it's not there, the default values are used.

More about the ini file click 'Settings' in my signature.
The best things in life are free.

Offline GaryCharles

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Restoring my Avast icons to the system tray
« Reply #33 on: October 18, 2007, 09:41:41 AM »
Well, finally, after a lot of testing, adding, and all that fun stuff, nothing worked.  Finally then I just added the ashDisp.exe file to the task folder, scheduling it to run at start-up, not in the start up folder [since that also didn't work], and now I get the double icons at start up all the time, and the computer is happy once again!

Offline oldman

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4142
  • Some days..... MOS...this bug's for you
Re: Restoring my Avast icons to the system tray
« Reply #34 on: October 18, 2007, 09:59:05 AM »
Well, I suppose that's one solution.  ;)  ;D

I don't know why adding the shortcut to the startup folder didn't work.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re: Restoring my Avast icons to the system tray
« Reply #35 on: October 18, 2007, 02:02:18 PM »
now I get the double icons at start up all the time
One is starting using Windows Registry and the other by the link on startup folder.

Try Startup Delayer. This freeware controls the windows startup (Windows 98\Me\2k\XP) that does not follow a strict order. On its advanced mode you can delete entries (doubled).
The best things in life are free.