Author Topic: Avast tries to connect to internet despite manual setting  (Read 4549 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rinse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Avast tries to connect to internet despite manual setting
« on: May 11, 2003, 10:29:51 PM »
2 days ago I installed Avast 4 Home edition, build 4.0.202. The program seems to work fine but ........................

Every time windows (Windows ME) is started Avast tries to connect to internet. (I have a dial-up connection. ) But I changed the update settings for both the virus data and the program to MANUAL, so I expected Avast not to connect to internet.

Does anyone recognize this problem and has a solution?

Greetings,
Rinse Bakker

Offline raman

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 1062
Re:Avast tries to connect to internet despite manual setting
« Reply #1 on: May 11, 2003, 10:33:47 PM »
Make a Bpardsearch for "dial" or "connect" maybe you can solve your problem by taking a look at the reults. If i remember corecty someone else had the same Problem
MfG Ralf

Offline estatik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
  • Booh!
Re:Avast tries to connect to internet despite manual setting
« Reply #2 on: May 11, 2003, 11:09:38 PM »
I had the same thing happening too when set updates to manual::).  

The advice I got from the helpful people on this forum was:

1) Open ...program files\avast\data\avast4.ini by right clicking and open with notepad

2) Add the following 2 lines at the end:
     
     [InetWD]
     UseRAS=1

3) Then save and exit

4) Reboot

5) Problem solved

Greetings ramam, yes, it was me ;)

¤estatik¤