Author Topic: i got error or virus that auto delete application file of avast .HELP....  (Read 4726 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pleasehelp

  • Guest
Dear Helpers

i not sure if i was infected with virus, this is how it happen.
Suddenly alot application of avast missing. then i try to restart in safe mode, and resetup again  and download latest database file too in avast website, and all file was properly install in safe mode

1) i do a thorough scanning on safe mode , and no virus detected, when i restart in normal window mode, alot of avast application file missing again. in total almost 20 file missing. and the avast could not be open due to missing files.

2) So step 1 fail. i try the other step, i restart in safe mode again, after install i do a boot scan after restart when scan done and no virus detect it load normal windows. later i check the avast alot missing files again..
I really not sure is it a fatal hidden virus or error ....

3) I try uninstall it in control panel, then i find that it prompt setup and have this error log and i have save it for yours to see what wrong with the error log..

18.11.2007 10:56:07 general: Started: 18.11.2007, 10:56:07
18.11.2007 10:56:07 general: Running setup_av_pro-413 (1043)
18.11.2007 10:56:07 system: Operating system: Windows Vista ver 6.0, build 6000, sp 0.0
18.11.2007 10:56:07 system: Computer WinName: HOME-PC
18.11.2007 10:56:07 system: Windows Net User: home-PC\home
18.11.2007 10:56:07 general: Cmdline: /uninstwiz 
18.11.2007 10:56:07 general: Old version: 413 (1043)
18.11.2007 10:56:07 general: Install check: 'C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashDisp.exe' does NOT exist
18.11.2007 10:56:07 general: SGW32P::CheckIfInstalled set m_bAlreadyInstalled to 0
18.11.2007 10:56:07 general: DldSrc set to inet
18.11.2007 10:56:07 system: Computer DnsName: home-PC
18.11.2007 10:56:07 system: Computer Ip Addr: 192.168.1.68
18.11.2007 10:56:07 registry: Get registry: Software\Microsoft\Internet Explorer\Version=7.0.6000.16546
18.11.2007 10:56:07 general: Operation set to INST_OP_INSTALL
18.11.2007 10:56:07 general: GUID: 96954af2-391b-4c2d-abf4-58f854b239db
18.11.2007 10:56:07 general: Default server pseudo definition loaded as ''.
18.11.2007 10:56:07 general: SelectCurrent: selected server 'FailSafeServer' from 'main'
18.11.2007 10:56:07 package: GetPackages - set proxy for inet
18.11.2007 10:56:07 internet: SYNCER: Type: use IE settings
18.11.2007 10:56:07 internet: SYNCER: Auth: another authentication, use WinInet
18.11.2007 10:56:07 general: Entered SetupProcessPro::Do( INST_OP_INSTALL )
18.11.2007 10:56:07 general: Entered SetupProcessWin32Avast::Do( INST_OP_INSTALL )
18.11.2007 10:56:07 general: Entered SetupProcessWin32::Do( INST_OP_INSTALL )
18.11.2007 10:56:07 general: Entered SetupProcess::Do( INST_OP_INSTALL )
18.11.2007 10:56:20 internet: SYNCER: Type: use IE settings
18.11.2007 10:56:20 internet: SYNCER: Auth: another authentication, use WinInet
18.11.2007 10:56:21 general: progress thread start
18.11.2007 10:56:21 general: progress start - 1
18.11.2007 10:56:22 general: compatCopyFile( \servers.def.vpu, C:\Users\home\AppData\Local\Temp\_av_proI.tm~a03612\onefile ) failed with error 0x00000002
18.11.2007 10:56:22 general: InvalidateCurrent: invalidated server 'FailSafeServer' from 'main'
18.11.2007 10:56:22 general: SelectCurrent: unable to find any suitable server in 'main'
18.11.2007 10:56:22 internet: while trying to get file 'servers.def.vpu', error 0x00000002 has occured, try 1
18.11.2007 10:56:22 internet: tried 1 servers to get file 'servers.def.vpu', but failed (0x00000002)
18.11.2007 10:56:22 file: GetNewerStampedFile:GetFileWithRetry failed: C:\Users\home\AppData\Local\Temp\_av_proI.tm~a03612\onefile, servers.def.vpu, error: 0x00000002
18.11.2007 10:56:22 package: Download servers.def, servers.def.vpu failed with error 0x20000011.
18.11.2007 10:56:22 general: compatCopyFile( \servers.def, C:\Users\home\AppData\Local\Temp\_av_proI.tm~a03612\onefile ) failed with error 0x00000002
18.11.2007 10:56:22 general: InvalidateCurrent: invalidated server 'FailSafeServer' from 'main'
18.11.2007 10:56:22 general: SelectCurrent: unable to find any suitable server in 'main'
18.11.2007 10:56:22 internet: while trying to get file 'servers.def', error 0x00000002 has occured, try 1
18.11.2007 10:56:22 internet: tried 1 servers to get file 'servers.def', but failed (0x00000002)
18.11.2007 10:56:22 file: GetNewerStampedFile:GetFileWithRetry failed: C:\Users\home\AppData\Local\Temp\_av_proI.tm~a03612\onefile, servers.def, error: 0x00000002
18.11.2007 10:56:22 package: Tried to download servers.def but failed with error 0x00000002.
18.11.2007 10:56:22 general: progress end - 0
18.11.2007 10:56:22 general: progress thread end
18.11.2007 10:56:22 general: InvalidateCurrent: invalidated server 'FailSafeServer' from 'main'
18.11.2007 10:56:22 general: SelectCurrent: unable to find any suitable server in 'main'
18.11.2007 10:56:22 internet: SYNCER: Type: Invalid
18.11.2007 10:56:22 internet: SYNCER: Auth: no authentication
18.11.2007 10:56:22 general: SelectCurrent: unable to find any suitable server in 'main'
18.11.2007 10:56:22 general: progress end - forced
18.11.2007 10:56:22 general: progress thread end

Offline oldman

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4142
  • Some days..... MOS...this bug's for you
Re: i got error or virus that auto delete application file of avast .HELP....
« Reply #1 on: November 18, 2007, 05:25:11 AM »
Did you or do you have another antivirus installed?

Welcome to forums.

pleasehelp

  • Guest
Re: i got error or virus that auto delete application file of avast .HELP....
« Reply #2 on: November 18, 2007, 10:56:40 AM »
dun think so. any method to solve, i try to uninstall avast and install back. i find that the file from 74 to 55. auto delete 22 file and make it not able to run avast..is it the service error or?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67241
Re: i got error or virus that auto delete application file of avast .HELP....
« Reply #3 on: November 19, 2007, 07:03:33 PM »
There is a similar topic http://forum.avast.com/index.php?topic=25822.0
Use this tool to scan your PC - http://www.f-secure.com/blacklight/ Wink

You probably still have an infection, probably a rootkit on your system that is killing avast.

See http://forum.avast.com/index.php?topic=26554.0
http://forum.avast.com/index.php?topic=25941.0

http://research.pandasoftware.com/blogs/research/archive/2006/12/14/Rootkit-cleaner.aspx
http://www.f-secure.com/blacklight/try_blacklight.html

After running the above rootkit tools if nothing is found try these.
If you haven't already got this software (freeware), download, install, update and run it, preferably in safe mode.
AVG anti-spyware or SUPERantispyware or Spyware Terminator.
The best things in life are free.

pleasehelp

  • Guest
Re: i got error or virus that auto delete application file of avast .HELP....
« Reply #4 on: November 20, 2007, 02:11:59 PM »
thank Tech, problem has been solve after using the online f-secure scan.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67241
Re: i got error or virus that auto delete application file of avast .HELP....
« Reply #5 on: November 20, 2007, 06:54:40 PM »
thank Tech, problem has been solve after using the online f-secure scan.
Yeah... you've infected and could not install avast properly.
Glad you've solved the problem.
You're welcome to avast forums. Feel free to come back any time you need help you just to change experiences 8)
The best things in life are free.