Author Topic: Avast Bank mode does not run after last update  (Read 6836 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline spencer2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Avast Bank mode does not run after last update
« on: December 19, 2022, 04:49:23 PM »
Avast bank mode no longer opens and runs after the last update. This is on all 3 of my windows PC's. I have tried removing an installing Avast but this did nothing.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 88771
  • No support PMs thanks
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #1 on: December 19, 2022, 06:48:42 PM »
Many topic on this I suggest you pick one and monitor it.

EDIT: This one has a response from avast - https://forum.avast.com/index.php?topic=322081.0
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.1.6099 (build 24.1.8821.762) UI 1.0.796/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline richardpacino

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #2 on: December 20, 2022, 01:21:52 AM »
This has been an issue mentioned quite a few times on the forum in the past week. As per one of the members from Avast team, the issue is being fixed.

Offline Matthias133

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #3 on: December 20, 2022, 11:09:24 AM »
Hi,
like Spencer2, as well (still by now), it still does not work on all of my computers.
Browser version is: Version 108.0.19667.125 (64-Bit)
There are no updates available so far - neighter for Avast Browser, nor for Avast One (Security).
What can/should I do? Or should I only wait until Avast will fix it with an update?
« Last Edit: December 20, 2022, 11:15:31 AM by Matthias133 »

Offline Misha Zekovova

  • Quality Assurance Engineer
  • Avast team
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 91
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #4 on: December 20, 2022, 05:58:11 PM »
Hi,
we just released the fix for the Bank Mode issue and it's being distributed as an independent update.
To install the update, open your Antivirus, go Settings - General - Update, click on “Check for updates” button under the Antivirus version and restart your computer.
Sorry for inconvenience caused!

Offline I.S.

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #5 on: December 20, 2022, 10:52:03 PM »
Hi Misha,

my Antivirus is Avast Premium Security and there is no new update yet :(

Have a nice time,
I.S.

Offline Misha Zekovova

  • Quality Assurance Engineer
  • Avast team
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 91
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #6 on: December 21, 2022, 09:55:28 AM »
Hi,
please try the update button few times during the day - it might take a while until the fix is fully distributed around the world.
Hope this helps!

Offline I.S.

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #7 on: December 21, 2022, 03:09:24 PM »
Original ASB with banking mode not working as of 7 December 2022 has the following ID:
29 Nov 2022 18:56 (version 22.12.6044 - built 22.12.7758.764)

And now available update:
29 Nov 2022 18:56 (version 22.12.6044 - built 22.12.7758.768)
I don't notice any change in banking mode, it still opens a Google Chrome window instead of the ASB window.

Greetings from Prague
I.S.


Offline adia32

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #8 on: December 21, 2022, 09:01:02 PM »
It works for me when I try google chrome as my default browser, bank mode opens avast secure browser.
You must restart the computer.
« Last Edit: December 21, 2022, 09:02:49 PM by adia32 »

Offline bigtom

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #9 on: December 22, 2022, 10:07:53 AM »
Hi Míša,
which version is supposed to fix this bug?
I am still at version 22.12.6044 - built 22.12.7758.765, no signs of any available update despite being located just across the valley from Avast HQ.
The Bank Mode starts starting, its bar on the W10Pro taskbar appears for a second, then disappears and that's it.
No bank mode, no bank, no christmas....
Thanks

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 88771
  • No support PMs thanks
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #10 on: December 22, 2022, 01:11:59 PM »
Hi Míša,
which version is supposed to fix this bug?
I am still at version 22.12.6044 - built 22.12.7758.765, no signs of any available update despite being located just across the valley from Avast HQ.
The Bank Mode starts starting, its bar on the W10Pro taskbar appears for a second, then disappears and that's it.
No bank mode, no bank, no christmas....
Thanks

I did a manual program update about 8 hours ago (I don't use the bank mode anyway) and this is the build number I have - avast! free 22.12.6044 (build 22.12.7758.768).
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.1.6099 (build 24.1.8821.762) UI 1.0.796/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline jrpar1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #11 on: December 22, 2022, 05:27:28 PM »
When I select Bank Mode it opens a AVG browser

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 88771
  • No support PMs thanks
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #12 on: December 22, 2022, 06:15:46 PM »
When I select Bank Mode it opens a AVG browser

What antivirus program are you using  ?
If it is AVG then I would guess that would be correct, assuming the AVG browser is the same as the Avast Secure Browser (different branding, but essentially the same).
Not that this forum is related to the Avast product range.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.1.6099 (build 24.1.8821.762) UI 1.0.796/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline jrpar1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #13 on: December 22, 2022, 07:03:13 PM »
When I select Bank Mode it opens a AVG browser

What antivirus program are you using  ?
If it is AVG then I would guess that would be correct, assuming the AVG browser is the same as the Avast Secure Browser (different branding, but essentially the same).
Not that this forum is related to the Avast product range.
I'm using Avast Antivirus

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 88771
  • No support PMs thanks
Re: Avast Bank mode does not run after last update
« Reply #14 on: December 22, 2022, 07:25:50 PM »
When I select Bank Mode it opens a AVG browser

What antivirus program are you using  ?
If it is AVG then I would guess that would be correct, assuming the AVG browser is the same as the Avast Secure Browser (different branding, but essentially the same).
Not that this forum is related to the Avast product range.
I'm using Avast Antivirus


Very strange.

Whilst I don't use Bank Mode, if I click the Avast UI > Protection > Bank Mode - as I haven't got the Avast Secure Browser it offers it.  See attached image.

How did you get/install AVG Browser (as my Avast installation doesn't offer it)  ?
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.1.6099 (build 24.1.8821.762) UI 1.0.796/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security