Author Topic: Časté havárie průzkumníka explorer.exe (ntdll.dll) působením AVASTU ve Win-7!!!  (Read 4567 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jendaweisser

• Newbie
  • *
Zdravím. Teď zrovna běžím na Windows-7 obnoveném z dávné zálohy udělané dne 10.6. 2023 - BEZ aktualizace aplikace AVAST FREE (verze 23.5.6066 sestavení 23.5.8195.787). Verze z května.
Absolutně ŽÁDNÝ problém s průzkumníkem. NEHAVAROVAL ANI JEDNOU.
Ale když jsem měl aktualizován AVAST na červnovou a červencovou verzi - děs a hrůza !!! I deset pádů za hodinu. V centru akcí - historie - samé červené kžížky hlásící DUMpy.
Dokonce se stalo, že při jedné havárii zmizel v průzkumníku jeden HDD!!!

Teď jsem našel v anglicky mluvícím Fóru, že mají taky takové problémy: https://forum.avast.com/index.php?topic=324413.msg1708168#msg1708168

Takže pánové od AVASTU - co s tím míníte dělat?  To mám běžet pořád na květnové verzi?

Kdy konečně s tím něco uděláte?   Je to 100% chyba vaší aplikace. Květnová verze to NEDĚLÁ.

Děkuji za odpověď a za každou účinnou radu.

Offline prokopes_

• Avast team
  • Sr. Member
  • *
Dobry den, omlouvame se za pozdni odpoved. Zaslal byste, prosim, logy z programu pomoci "Avast Support Tool"? Proces je popsan v tomto clanku: https://support.avast.com/cs-cz/article/submit-support-file/
Jakmile bude soubor vygenerovan, poslete sem "ID souboru".
Dekuji,
ō͡≡о

Offline jendaweisser

• Newbie
  • *
Zdravím a omlouvám se za ostrou kritiku.
Teď to bohužel udělat nemůžu, protože jedu na verzi 23.5.6066 sestavení 23.5.8195.787 - co je poslední bezproblémová verze AVAST Free, takže průzkumník nepadá.
Tak hluboko sem se musel vracet do zálohy systému a pak vše aktualizovat - až na AVAST.

Je možné nahrát systém, kdy to dělalo a pak to poslat - ale to bude chvíli trvat....

Ještě malá výtka: Ta verze co mám spuštěnou chce aktualizovat na červnovou verzi. Proč? Máme konec srpna... (to bych se prokousával 3-mi aktualizacemi kdybych to udělal)

Uvidím.. zatím na-shledanou.

Offline prokopes_

• Avast team
  • Sr. Member
  • *
Dekuji za odpoved. Samozrejme respektujeme, pokud nechcete system slozite obnovovat a nasledne znovu aktualizovat. Logy se pokusime ziskat od ostatnich zakazniku, kteri maji stejny problem.
Co se tyka nabidky cernove verze namisto srpnove, duvod v teto chvili nemam. Je ale pravdepodobne, ze by se behem aktualizace nainstalovala nejnovejsi dostupna aktualizace (23.8).
Diky,
ō͡≡о

Offline jendaweisser

• Newbie
  • *
Zdravím, dáte vědět když se to podaří vyřešit?
Případně kdyby se to nedařilo řešit s jiným klientem tak bych to mohl zkusit...
Děkuji.

Offline prokopes_

• Avast team
  • Sr. Member
  • *
Logy se nam podarilo ziskat od jineho uzivatele. Problem aktualne proverujeme a pokusime se co nejdrive vydat opravu.
ō͡≡о

Offline prokopes_

• Avast team
  • Sr. Member
  • *
Tento problem by nyni mel byt vyresen ve verzi 23.8. Pokud aktualizujete ze starsi verze programu, bude pravdepodobne potreba 2x restartovat pocitac.
ō͡≡о

Offline jendaweisser

• Newbie
  • *
Děkuji za sdělení, udělal jsem pokus před asi 5-ti dny - a to (záloha byla předtím) přímou aktualizací. Skutečně se nahrála poslední verze, ale explorer padal už po 5-ti minutách.
Byl jsem zvyklý stahovat si offline instalačku a instalovat z ní. Pořád je tam u vás stále verze 23.8.8416.0, digitální podpis 22.8.2023.
Prostě nevidím nic co by se změnilo.
Jedině, že by to přišlo aktualizací databáze. 18.9.23 vidím gui_resources 1.0.781.
Je to touhle cestou možné?

Offline prokopes_

• Avast team
  • Sr. Member
  • *
Dekuji za odpoved. Oprava byla vydana formou "mikro update", takze neni k dispozici v offline instalatoru. Tento update je nainstalovan automaticky, ale muze vyzadovat dalsi restart.

Pokud potrebujete zkontrolovat, ze je oprava nainstalovana, overte, ze mate verzi programu 23.8.8416.791. Upozornuji, ze po nainstalovani mikro updatu bude mozna potreba dalsi restart.

Ostatni uzivatele, kteri tento problem nahlasili uz potvrdili, ze jim oprava pomohla: https://forum.avast.com/index.php?topic=324413.15
ō͡≡о

Offline jendaweisser

• Newbie
  • *
Díky za rychlou odpověď, brzy to otestuji.

Offline jendaweisser

• Newbie
  • *
Tak ho mám aktualizován - 791, a přesto první pád Explorer.exe
NEFUNGUJE!!!
Co Dál? Dvě složky pádu "AppCrash_explorer.exe_e431f8579224b9c325fcb7220936db0a1394a9a_cab_0e728630" a "CrashDumps" Mám zkopírovány.

Offline jendaweisser

• Newbie
  • *
Použil jsem avastsupport.exe, dal jsem všechny soubory do něho a odeslal. Žádné ID jsem neviděl ale udělal mi kopii
odeslaných souborů pod názvem "20230919_1532_BWPG4_1766924503.zip".
Víc už nevím co dělat, takže se vracím do zálohy.

Offline petrmet

• Jr. Member
  • **
Jestli můžu, tak napíši svůj názor. Taky s tímto problémem bojuji, ale od verze 791 zatím klid. Pomohlo asi udělat chkdsk C: /f , aby se opravil systém souborů.

Offline jendaweisser

• Newbie
  • *
Taky to dělávám - a zrovna teď bez problémů C:. Právě jsem udělal obnovu C: ze zálohy s květnovým Avastem. Proč to v něm nedělá nevíš?
A mám dokonce i instalačku offline té starší verze. Dalo to neskutečně hledání ale našel jsem tady:
https://www.sarzamindownload.com/tags/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF_Avast_Free_Antivirus/
a je to originálka od Avastu.

Offline petrmet

• Jr. Member
  • **
Vůbec netuším, kde je problém. Dlouho jsem hledal, co se o té chybě kde píše. Testoval jsem disk, vyměňoval SATA kabel, testoval RAM...Pak jsem někde narazil na zmínku o Avastu a od té doby tady sleduji anglické i české forum, protože nás je s tímto problémem více.