Author Topic: Slowing down on TS  (Read 4695 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nounzio

  • Guest
Slowing down on TS
« on: January 29, 2008, 01:28:06 PM »
Hi,

I have some problems with avast on several Terminal Server (2003 Server R2 with SP1).
Since I installed Avast on these servers with ADNM console, I have lots of slowing down.
If I uninstall avast, sessions are not slowing down.
Is there a typical configuration for Terminal Server or should I test avast without managed version ?
I tested with "aswSdWiz.exe" but it doesn't seems to be better.

Thanks for your help

gilisa

  • Guest
Re: Slowing down on TS
« Reply #1 on: February 03, 2008, 11:35:52 PM »
Hi,

Try to stop Network Shield.

Regards.
GG.

av-outsource

  • Guest
Re: Slowing down on TS
« Reply #2 on: February 16, 2008, 10:19:54 PM »
Hi are the terminal sessions accessing any databases from the server? If so enable OPSLOCKS on the server your accessing.

I wouldn't recommend turning off netshield and don't think its the issue.

In the Standard Shield configuration add the exclusion \\*

I hope this helps, it did with one of our goverment customers who installed avast on there Citrix farm.

av-outsource

av-outsource

  • Guest
Re: Slowing down on TS
« Reply #3 on: February 16, 2008, 10:28:33 PM »
Also try this

run the wizard (C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswSdWiz.exe) and it does seem to make a fairly significant change to the amount of CPU and memory resources used by Avast on a terminal server with 35-50 users on it.