Author Topic: Cannot update virus definitions  (Read 3882 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline otacon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Cannot update virus definitions
« on: March 13, 2004, 12:22:47 AM »
I have just installed avast! 4 Home Edition in a pc. In fact I have tried installing it in many pc but some of the pc cannot perform the updating function. And I realised that most of these pc are using dialup connection to internet. Those with broadband have no problems updating the virus definitions. Y is this so? Anyone please help.

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11804
    • AVAST Software
Re:Cannot update virus definitions
« Reply #1 on: March 13, 2004, 01:32:37 AM »
There is a special page in the program settings where you can specify the internet connection (for updating purposes). Did you check it?

Offline otacon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re:Cannot update virus definitions
« Reply #2 on: March 13, 2004, 02:22:49 AM »
There is a special page in the program settings where you can specify the internet connection (for updating purposes). Did you check it?
No. I did not see it. Can you guide my to that screen? Or maybe capture the screen for me? Thank you.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67249
Re:Cannot update virus definitions
« Reply #3 on: March 13, 2004, 03:07:36 AM »
otacon...

1. Right click the 'a' blue icon at system tray.
2. Choose start avast! antivirus
3. Wait until the skin loads... and right click it
4. Choose Settings
5. Choose Update (Advanced)
6. Configure dial-up or DSL connection  ;)
The best things in life are free.

Offline Datagg

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 219
  • Perceive things that you cant see
    • Girlfriends Lingerie
Re:Cannot update virus definitions
« Reply #4 on: March 13, 2004, 07:37:08 AM »
Also a side note, had a friend call me up and tell me he couldnt hook up either for updates. So i went over there, he had the connection set up right, but his firewall was denying the connection. Just had to tell it to trust the app..... then all was fine...
« Last Edit: March 13, 2004, 07:37:41 AM by Datagg »
X64
GA-K8N-SLI
AMD 64 3500+
Nvidia Nforce4
e-Geforce 6800GT - PCI-E 256M
Gig of PC3200 DDR2

Offline otacon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re:Cannot update virus definitions
« Reply #5 on: March 13, 2004, 01:20:35 PM »
Okay. I saw where to do the settings. Thank you guys.