Author Topic: error 1006 (000003EE)  (Read 9338 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline saar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
error 1006 (000003EE)
« on: February 02, 2008, 05:32:36 PM »
I have WinXP pro, and I am trying to install avast! Home Edition that after the time of the program finish and I uninstall it
 I get the following error:
 error 1006 (000003EE).last performd operation was:
opening the self-extract archive
saar

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85384
  • No support PMs thanks
Re: error 1006 (000003EE)
« Reply #1 on: February 02, 2008, 06:29:08 PM »
The windows file error 1006 = The volume for a file has been externally altered so that the opened file is no longer valid.

Though there is an avast Knowledge base entry for this, does it ring any bells on your system ?
http://support.avast.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=162&nav=0
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.5.2470 (build 21.5.6354.675) UI 1.0.646/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline saar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: error 1006 (000003EE)
« Reply #2 on: February 02, 2008, 08:35:26 PM »
A
I tried to fine the software ‘Nvidia firewall’
It is not on my add or remov..
B
I use the avast! Uninstall Utility
Service avast! Antivirus - Removed
Resident protection - Removed
Explorer extensions - Removed
Registry - Removed
Program was successfully removed
trying to install and cannot install
C
I did system restore
The avast cam back partly
It refuse to resaved the new registration number
D
from the beginning That whose the problem
It refuse to resaved the new registration number
saar

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85384
  • No support PMs thanks
Re: error 1006 (000003EE)
« Reply #3 on: February 02, 2008, 09:44:11 PM »
How and where did you download the avast program from ?

Did you use a download manager program ?

Did you try to download and install in one step, rather than download and save to your hard disk and then run the saved file ?

When you installed it were you using an account with administrator priviliges (not a limited account) ?
Did you install avast to the default location (C:\Program Files\Alwil Software\Avast4) or did you choose a different location ?
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.5.2470 (build 21.5.6354.675) UI 1.0.646/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline saar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: error 1006 (000003EE)
« Reply #4 on: February 03, 2008, 07:30:12 PM »
download from avest
i do not use a download manager program ( i use the avent browser)
I Did download saved and install
I am using an administrator account
I do install avast to the default location (C:\Program Files\Alwil Software\Avast4
« Last Edit: February 03, 2008, 07:32:48 PM by saar »

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85384
  • No support PMs thanks
Re: error 1006 (000003EE)
« Reply #5 on: February 03, 2008, 09:22:04 PM »
It is a bit baffling why it won't install correctly.

Have (or did) you another AV installed in this system, if so what was it and how did you get rid of it ?
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.5.2470 (build 21.5.6354.675) UI 1.0.646/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline kubecj

  • Avast team
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 1123
    • ALWIL Software
Re: error 1006 (000003EE)
« Reply #6 on: February 04, 2008, 11:52:46 AM »
1006 error of avast sfx installer is usually the sign of incomplete download.
Jindrich Kubec

Offline lastresort

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: error 1006 (000003EE)
« Reply #7 on: February 04, 2008, 12:27:53 PM »
I'm getting the same problem.

Text in the pop-up box is:
Quote
An error 1006 (000003EE) has occurred.
Last performed operation was:
opening the self-extract archive

Try to download setup file again.
If you use Internet Explorer, clear it's chache before downloading:
Start->Control Panel->Internet Options and delete Temporary Internet Files.

I'm running Windows Vista Home Premium on an Intel Q6600 system with 2GB ram, 320GB HDD.

Have already downloaded the file twice (download to install later), same result each time. (Followed the above procedure before the second download.) Used both IE and Firefox downloads, not using a download manager. Only using Windows Firewall on my PC.

Offline kubecj

  • Avast team
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 1123
    • ALWIL Software
Re: error 1006 (000003EE)
« Reply #8 on: February 05, 2008, 10:00:35 AM »
From what server, what file, what file length (exact, in bytes)?
Jindrich Kubec

Offline lastresort

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: error 1006 (000003EE)
« Reply #9 on: February 05, 2008, 01:00:52 PM »
File is named setupeng.exe, size 16 059 876 bytes

Downloaded it from this link http://www.download.com/Avast-Home-Edition/3000-2239-10019223.html?part=dl-AvastHome&subj=dl&tag=button on page http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html.


Going to try the http://files.avast.com/iavs4pro/setupeng.exe direct link next, through Firefox with no download manager.

Offline kubecj

  • Avast team
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 1123
    • ALWIL Software
Re: error 1006 (000003EE)
« Reply #10 on: February 05, 2008, 01:05:31 PM »
The file on our servers is 18 884 808 Jan  7 19:06 setupeng.exe
Download.com reports 18.01 MBs, which maps to the very similar length. Than confirms what I said earlier - you have incomplete download.
Jindrich Kubec

Offline lastresort

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: error 1006 (000003EE)
« Reply #11 on: February 05, 2008, 01:44:14 PM »
Yep, would agree having looked closer at file size. Might be a problem with download.com then...? (Edit: Downloads stopped automatically, no user action to cancel early.)

Just downloaded from avast.com, file size 18 884 808 bytes. Executes straight into the setup screen.

Thanks for the pointer to look at file size and try a different download link.
« Last Edit: February 05, 2008, 01:46:41 PM by lastresort »

Offline saar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: error 1006 (000003EE)
« Reply #12 on: February 05, 2008, 07:54:38 PM »
The problem woes that I download and save to
non English file name
and install
I change to English name and the problem Solve
OK thanks to all of you
 :)