Author Topic: Problems with updates  (Read 3462 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline coldpatrix

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Problems with updates
« on: February 16, 2008, 10:35:20 AM »
Hi to everyone,
i have a problem with Avast 4.7 Home Edition. My OS is Win98SE and Avast can't make the automatic updates. A popup message said that it's impossibile to reach port 80 and the program can't communicate with the server for the updates.

I tried to change all the settings in another way but, altought the changes, Avast gives the same problem.

What can i do to solve this problem?
Waiting for your reply...

Thanks a lot

Offline oldman

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4143
  • Some days..... MOS...this bug's for you
Re: Problems with updates
« Reply #1 on: February 16, 2008, 11:04:22 AM »
How long have you had avast? Does your firewall allow avast.setup internet access?

What was your previous antivirus and how was it removed?

Offline coldpatrix

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Problems with updates
« Reply #2 on: February 16, 2008, 11:12:51 AM »
I have Avast on my pc since two or three month (previously uninstalled to try to solve this problem).
I don't have any firewall on my OS, and i have opened port 80 in my router.
I previoulsy had Kaspersky Internet Security and i removed it with the regular uninstallation and with a registry clean of unused voices of that program...

Offline oldman

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4143
  • Some days..... MOS...this bug's for you
Re: Problems with updates
« Reply #3 on: February 16, 2008, 11:23:34 AM »
Okay, that rules out the firewall issue. Unless the router has a firewall that is not allowing avast.setup.

Does webshield seem to be scanning? And mail scanner is working?

Did auto updates work before? Do manual updates work?

Offline coldpatrix

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Problems with updates
« Reply #4 on: February 16, 2008, 11:28:09 AM »
Only Resident protection works. Webshield, mail scanner and Istant messenger protection don't work (they show the number 0 for the checked filed and for the infected file simultaneously).

Auto updates worked once or twice in this three months, but usually (now always!) don't work. Manual updates work correctly.

Offline oldman

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4143
  • Some days..... MOS...this bug's for you
Re: Problems with updates
« Reply #5 on: February 16, 2008, 11:38:59 AM »
Webshield and the Internet mail scanner have to have the proxy set up manually in win98se. Not sure about IM.

http://avast.com/eng/webshield_issues.html

for webshield see the above link.

Did you just do or have an auto program up date? That used to be an issue with 98/me. I always had to uninstall/reinstall after a program update as some features didn't work.


Offline coldpatrix

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Problems with updates
« Reply #6 on: February 16, 2008, 11:45:18 AM »
I have set the port 12080 on my lan configuration and on my router. Is even this the port for the automatic updates?

In this case, opening that port i have solved the problem...

Offline coldpatrix

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Problems with updates
« Reply #7 on: February 16, 2008, 12:19:39 PM »
After a reboot, now Webshield works!

I'm testing the IM with a trasfert of a file on Messenger...

And now...what about automatic updates?

Offline oldman

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4143
  • Some days..... MOS...this bug's for you
Re: Problems with updates
« Reply #8 on: February 16, 2008, 12:31:42 PM »
Well at least webshield is now working.  :)


Offline coldpatrix

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Problems with updates
« Reply #9 on: February 16, 2008, 12:37:11 PM »
Yes but it's slow...in 20 mins, only 8 files checked...

IM doesn't work...i tried to trasfer a file in Messenger but no segnalations...

Waiting for automatic updates...


Offline oldman

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4143
  • Some days..... MOS...this bug's for you
Re: Problems with updates
« Reply #10 on: February 16, 2008, 12:47:45 PM »
Webshield only scans incoming. In 1hour 42 min 165 files, but I've been here most of that time.

Like I said, I don't use IM so I don't know if there is something else to setup.

I get an update as some as I start my computer. I've got the always connecte box checked. When I had dial up I had dial up box checked and recieved up dates when I connected.

Can you check there and see if anything is checked?

Right click the "a" icon, program settings,update conections.

Other than that, I'm out of ideas.

Offline coldpatrix

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Problems with updates
« Reply #11 on: February 16, 2008, 03:33:44 PM »
I have checked everything and your setting are even the mine.
A question: i have a dsl connection. I have to check the dial up box or not?

P.S. Thanks a lot for your support!
In this case, only two providers are active: Webshield and Resident Protection, right? I don't use any mail program, i don't want to check p2p...so is it correct?

Offline oldman

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4143
  • Some days..... MOS...this bug's for you
Re: Problems with updates
« Reply #12 on: February 16, 2008, 06:56:44 PM »
DSl, always connected.


Webshield, standard shield(resident protection), Instant messenger(if you want to use IM), and network shield should be enabled.