Author Topic: Error in event log with fresh install, help please !!  (Read 7396 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lardboy

  • Guest
Error in event log with fresh install, help please !!
« on: April 05, 2008, 11:15:30 PM »
I have just had to reinstall windows and i am having some new problems with Avast

Can somebody help me out with this please?

Error in the event log is -

Event Type:   Error
Event Source:   avast!
Event Category:   Client
Event ID:   90
Date:      05/04/2008
Time:      22:03:41
User:      N/A
Computer:   HOME-IQ3LYP0UP8
Description:
Internal error has occurred in module aswar scan function failed!, function C0000005. 


Avast build is 4.8.1169
Xtreme toolkit version 1.9.4.0
Active skin version 4.2.7.3
VPS version 080405-0

Windows version - XP home

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67194
Re: Error in event log with fresh install, help please !!
« Reply #1 on: April 06, 2008, 12:30:02 AM »
This is a known issue that will be corrected in next program update, if I'm not wrong.
The best things in life are free.

psw

  • Guest
Re: Error in event log with fresh install, help please !!
« Reply #2 on: April 06, 2008, 12:41:14 AM »
No, it's quite new one. ACCESS_VIOLATION code with fresh VPS.

lardboy

  • Guest
Re: Error in event log with fresh install, help please !!
« Reply #3 on: April 06, 2008, 08:33:00 AM »
Is this compromising the effectiveness of avast?

psw

  • Guest
Re: Error in event log with fresh install, help please !!
« Reply #4 on: April 06, 2008, 08:38:57 AM »
This error is related to anti-rootkit scan during system load only. Any other operations will not be affected. In principle this anti-rootkit scan can be disabled via Troubleshooting section.
Probably to resolve this issue some additional info from you should be required. But precise instructions can be done by Alwil stuff.
« Last Edit: April 06, 2008, 08:46:53 AM by psw »

lardboy

  • Guest
Re: Error in event log with fresh install, help please !!
« Reply #5 on: April 06, 2008, 09:32:57 AM »
Thanks, I've disabled the antiroot kit for now and that does seem to have stopped the error reports.

crofty59

  • Guest
Re: Error in event log with fresh install, help please !!
« Reply #6 on: April 06, 2008, 10:01:52 AM »
Hi all

Wish i read here first, as i did a repair, then uninstall and reinstall .
Ah well i guess you live and learn.

Cheers Peter

lardboy

  • Guest
Re: Error in event log with fresh install, help please !!
« Reply #7 on: April 06, 2008, 10:07:14 AM »
I spoke to soon still getting the errors on boot even with rootkit scan on system startup disabled

psw

  • Guest
Re: Error in event log with fresh install, help please !!
« Reply #8 on: April 06, 2008, 10:32:40 AM »
It was reported that this error arised only after latest 080405 VPS update. The system suffered from this error was the same which had previously internal errors in the aswar module A000010E and 00000001. Previous VPS update 080404 didn't show this error.

wursti

  • Guest
Re: Error in event log with fresh install, help please !!
« Reply #9 on: April 06, 2008, 10:50:13 AM »
Hello to all!
Decided to join you guys cause this seems to be an excellent place to get info.  :)

So, I just checked my events and I also have the same error message:
-------------------------------
Date: 6.4.2008     Source: avast!
Time: 10:45:08     Class: Client
Type: Error          ID: 90

Internal error has occurred in module aswar scan function failed!, function C0000005. 
--------------------------------

Avast build is 4.8.1169
Windows XP MCE
I now have VPS version 080405-1, old was VPS version 080405-0...

Is there fix-update scheduled for this...?

lardboy

  • Guest
Re: Error in event log with fresh install, help please !!
« Reply #10 on: April 07, 2008, 11:24:05 AM »
Seems there are a number of threads on this subject but until we get an answer or the forum admins / mods consolidate the threads I guess I'll just keep posting in my own.

Still getting the same error message on system boot after latest update -

Build - 4.8.1169
VPS - 080407-0


--


Sorted - http://forum.avast.com/index.php?topic=34501.0
« Last Edit: April 07, 2008, 05:36:51 PM by lardboy »

fazio93

  • Guest
Re: Error in event log with fresh install, help please !!
« Reply #11 on: April 07, 2008, 11:01:03 PM »
VPS 080407-1 (out now) has solved the problem