Author Topic: antivirus doesn't work  (Read 10218 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lizzyluna

  • Guest
antivirus doesn't work
« on: April 11, 2008, 12:25:18 AM »
http://forum.avast.com/index.php?topic=34070.0

I've got Chi's same problem: the program doesn't work. Last week it was OK, but now it doesn't scan appears an orange bar and then the splash screen closes. I followed the instructions in FAQ, tried to repair and finally reinstalled Avast, but it still has problems.

I have XP and a program called Spybot, no other antivirus.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67203
Re: antivirus doesn't work
« Reply #1 on: April 11, 2008, 12:47:15 AM »
Please, post the last 200-250 lines of avast log: C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\DATA\log\Setup.log
The best things in life are free.

Lizzyluna

  • Guest
Re: antivirus doesn't work
« Reply #2 on: April 11, 2008, 07:23:47 PM »
Done.
See attachment, and thank you anyway.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67203
Re: antivirus doesn't work
« Reply #3 on: April 11, 2008, 09:06:20 PM »
I can't take a conclusion by the analysis of your setup.log... sorry, sometimes nothing is done, sometimes checkings are done but the version is updated.
Did you have any other antivirus in the past in this computer?
Do you use a firewall?
The best things in life are free.

Lizzyluna

  • Guest
Re: antivirus doesn't work
« Reply #4 on: April 11, 2008, 11:56:13 PM »
I had NOD32 and...does Spybot Search and Destroy count?
Firewalls...well, I have the Windows one.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67203
Re: antivirus doesn't work
« Reply #5 on: April 12, 2008, 01:12:25 AM »
I had NOD32
Wow... for sure two antivirus at the same time will conflict!
You need to fully remove one of them!
The best things in life are free.

Lizzyluna

  • Guest
Re: antivirus doesn't work
« Reply #6 on: April 12, 2008, 12:12:55 PM »
I have uninstalled it, and besides Avast! worked for about two weeks after the installation.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67203
Re: antivirus doesn't work
« Reply #7 on: April 14, 2008, 12:07:30 AM »
I suggest an installation from the scratch:

1. Uninstall avast from Control Panel first.
2. Boot.
3. Download the latest version of Avast Uninstall and use it for complete uninstallation.
4. Boot.
5. Install again the latest avast! version.
6. Boot.
7. Check and post the results.
The best things in life are free.

Lizzyluna

  • Guest
Re: antivirus doesn't work
« Reply #8 on: April 28, 2008, 07:32:01 PM »
Sorry, I'm late.
I did all and still doesn't work. The log is in the attachment.

rassel

  • Guest
Re: antivirus doesn't work
« Reply #9 on: April 29, 2008, 10:40:29 AM »
So you decided to use avast right? If yes try uninstall avast(Follow as Tech said) and the other anti-virus installed on your system. Then reinstall avast on your system and i saw this on your log    (general License key generated Demo) Did you register the key for avast?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67203
Re: antivirus doesn't work
« Reply #10 on: April 30, 2008, 01:09:52 AM »
Follow rassel's suggestion.
But seems that these aren't the latest lines of the log... but the first ones...
The best things in life are free.

psw

  • Guest
Re: antivirus doesn't work
« Reply #11 on: April 30, 2008, 08:12:06 AM »
Log shows that installation at 28.04.08 was quite successfull. So the problems are arising during AV start. Probably it is necessary to look at Windows log in Event Viewer and search for error events during services start.

Lizzyluna

  • Guest
Re: antivirus doesn't work
« Reply #12 on: May 02, 2008, 05:00:07 PM »
Re-installed again and still not working.
Everything seems normal, but when I use Internet the red circle appears. And it just can't work: the same orange bar appears and then nothing.

Ok, Event Viewer. I've found this:

Tipo evento:   Errore
Origine evento:   avast!
Categoria evento:   (4)
ID evento:   90
Data:      02/05/2008
Ora:      16.50.16
Utente:      N/D
Computer:   XPSP2
Descrizione:
AAVM - scanning error: Aavm: FetchGlobalCounters cannot open mapping - server DOWN???, 00000002. 

Is it interesting?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67203
Re: antivirus doesn't work
« Reply #13 on: May 02, 2008, 05:29:59 PM »
Can you try if the latest beta version solves this?
Download the updater (http://files.avast.com/files/beta/aswbeta.exe) and run it or go here for more information.
The best things in life are free.

Lizzyluna

  • Guest
Re: antivirus doesn't work
« Reply #14 on: May 03, 2008, 07:26:10 PM »
"Cannot write file". My computer is becoming boring.
I uninstalled and installed the new version, but the situation is the same.
But I've found a "Symantec_Lan.exe" in my WINDOWS folder: remaining of a past antivirus? I can't delete it.