Author Topic: Internet slows down to zero  (Read 1751 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline willyke

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Internet slows down to zero
« on: April 12, 2008, 04:01:59 PM »
Dear Avast members,
I use Avast Home (Dutch) already a long time without any problem until the last 2 weeks:
At a moment my internet slows down to zero speed.
When I open windows taskbar, I see CPU use + 60%, non active processes 50%, avast +/- 20-35%, ashampoo firewall +/- 20%
When I stop avast; all seems normal; CPU use 4%, non active: 99%, firewall: 0%
When I start antivirus again: all OK till (?) the problem start again without any clearly reason.
Disable ashampoo firewall 1.2 gives no positive result the same problem occurs when I activate the Windows firewall instead the ashampoo.
I have the latest updates (avast, windows, Ashampoo firewall) working with Xp sp2
I uninstalled avast antivirus en installed the latest download version = no change.
Hopefully you can help me to pinpoint the problem and excuse my English.

Greetings

Offline willyke

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Internet slows down to zero
« Reply #1 on: April 13, 2008, 02:03:21 PM »
Unbelievable, I installed the beta version 4.8.1178 and all seem to be back normal, 4 hours internet without problems, hoop fully is this not to soon victory.
All the best
Willyke

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re: Internet slows down to zero
« Reply #2 on: April 13, 2008, 05:09:58 PM »
Glad that everything is fine with your computer now.
Thanks avast team for correcting the CPU problem with the latest beta ;)
The best things in life are free.