Author Topic: my avast does not start (unknown error)  (Read 4265 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scydragon

  • Guest
my avast does not start (unknown error)
« on: March 23, 2004, 05:03:36 PM »
hallo!
my avast does not start,it shows me an unknown error.

1. memory for the splash mission can't be created

2. configuration not perfect loaded. error:dbsCreate Object

3. program cant save parameter in the memory. error:dbsCreateObject

plz help me !!!! ??? ??? ???

mkp

  • Guest
Re:my avast does not start (unknown error)
« Reply #1 on: March 23, 2004, 07:46:34 PM »
I have the same problem. Hope someone comes up with a solution!
mkp
P.S. I have just re-downloaded avast!, and have the very same problem again - think I might give up and go back to Norton.
« Last Edit: March 24, 2004, 12:57:54 AM by mkp »

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67241
Re:my avast does not start (unknown error)
« Reply #2 on: March 24, 2004, 01:15:06 PM »
Come back to Norton is not necessary  ;D
What are your OS?
Probably you do not have the latest Microsoft Data Access Components (MDAC) that could be found at their website.

Maybe if you open the <avast>\data\avast4.ini file and in the [Common] section, change the item Database=ODBC to Database=XML. This could prevent the Microsoft Jet drivers from accessing the database...

Maybe, other solution could be just uninstalling/boot/installing/boot...
The best things in life are free.

mkp

  • Guest
Re:my avast does not start (unknown error)
« Reply #3 on: March 24, 2004, 07:12:55 PM »
Thank you, Technical,
I tried your suggestion of replacing "Database=ODBC" with "Database=XML" in avast4 Configuration Settings (Windows XP) and the error messages have stopped. Avast seems to be working just fine now.
Thanks again,
mkp

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67241
Re:my avast does not start (unknown error)
« Reply #4 on: March 24, 2004, 08:41:53 PM »
Thank you, Technical,
I tried your suggestion of replacing "Database=ODBC" with "Database=XML" in avast4 Configuration Settings (Windows XP) and the error messages have stopped. Avast seems to be working just fine now.
Thanks again,
mkp

You're wellcome.
Come back to forums anytime you want and, if posible, try to help the others too...  ;D
The best things in life are free.

scydragon

  • Guest
Re:my avast does not start (unknown error)
« Reply #5 on: March 25, 2004, 03:12:59 PM »
yeah thank you too technical !!!

my avast is running now !!!! ;) ;) ;)