Author Topic: Network Shield Not Working  (Read 12862 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline alanrf

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3867
  • Just an avast user
Re: Network Shield Not Working
« Reply #30 on: April 18, 2008, 08:27:44 AM »
Quote
Thanks, but I was hoping for something a bit stronger...

That test is a good as any - they all go through the same code.

If I knew any stronger I would not be posting the link here for anyone to stumble on.

Offline ioyuioynx

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 48
Re: Network Shield Not Working
« Reply #31 on: April 18, 2008, 08:32:21 AM »
See this site for the perfectly harmless eicar test virus.

http://www.eicar.org/anti_virus_test_file.htm

Thanks, but I was hoping for something a bit stronger...

Why? (and what is "stronger" anyway?)
avast! will behave the same, no matter if towards Eicar or a real malicious file.


That may be true, but I'd rather a real malicious file. It just makes me feel better. Its more a real world test.

Offline alanrf

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3867
  • Just an avast user
Re: Network Shield Not Working
« Reply #32 on: April 18, 2008, 08:35:29 AM »
As you see Igor and I are telling you it works in the same way.  avast does with eicar precisely what it would do with a virus that would completely destroy your system.
« Last Edit: April 18, 2008, 08:46:31 AM by alanrf »

Offline ioyuioynx

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 48
Re: Network Shield Not Working
« Reply #33 on: April 18, 2008, 08:45:13 AM »
Does Avast also deal with Adware/Fake Antispyware software?

If so, downloading one of such products should in theory test Web Shield right?

Offline ioyuioynx

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 48
Re: Network Shield Not Working
« Reply #34 on: April 18, 2008, 08:47:37 AM »
Would Avast be able to deal with something like this: http://securitylabs.websense.com/content/Alerts/3061.aspx

Offline alanrf

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3867
  • Just an avast user
Re: Network Shield Not Working
« Reply #35 on: April 18, 2008, 08:53:01 AM »
I would have checked it out for you (I have multiple layers of recovery running and available) ... but the links have been made unreadable and the ad is no longer on the USA Today site.
« Last Edit: April 18, 2008, 09:08:23 AM by alanrf »

Offline hines232

  • Avast Evangelist
  • Poster
  • ***
  • Posts: 432
  • Love you Kiwi,Wolf and Patches
Re: Network Shield Not Working
« Reply #36 on: April 18, 2008, 08:16:11 PM »
And how would YOU have wordered such a search ???
What are we talking about, "Network shield" or "Web shield".------I don't have "Network shield", and I am using the same version he is using. ???
:o
« Last Edit: April 19, 2008, 04:46:18 AM by hines232 »
WINDOWS ME, IE6,Opera 10.62 Avast/Home,4.8.1368,WiseRegestry Cleaner,WiseDisk Cleaner,Regseeker,CCleaner, SpywareBlaster 4.2, Tiny Fire Wall, WinPatrol 17.0.2010 0:17.0.2010.0,Hitware Popup Killer Light
Java 1.5.0_22-b01 (All latest updates OS ME can Fathom)

Regards

Offline ioyuioynx

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 48
Re: Network Shield Not Working
« Reply #37 on: February 16, 2010, 12:11:33 AM »
Just an aftertought. 

If you did make the change to the avast4.ini file for AdMuncher please remember it.  Just in case .....

When you make your next update to the avast program if you run into any problems with the Webshield then remove that change and see if it solves them.   

I am certainly not saying a problem will occur - I just have some concerns about the way Ad Muncher and avast can tread on each other's toes.

We will still be here to help.   

What are your concerns man?
Please share exactly what concerns you have about AdMuncher and Avast and I will get in touch with their developers to let them know. I sorta know the AdMuncher developers....a little bit.

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83557
  • No support PMs thanks
Re: Network Shield Not Working
« Reply #38 on: February 16, 2010, 01:54:38 AM »
Did you not notice the topic you responded to is almost 2 years old ???
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 1909 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.6.2420 (build 20.6.5495.561) UI-1.0.544/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro

Offline yaslaw

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 116
Re: Network Shield Not Working
« Reply #39 on: February 16, 2010, 08:43:51 AM »
+1 :DDDD