Author Topic: I NEED HELP  (Read 4184 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SRS

  • Guest
I NEED HELP
« on: March 27, 2004, 08:18:59 PM »
I installed avast 4 home and before i restart the system i get the following error message:
avast will not be able to protect outgoing mail (stmp protocol) error 10106
the same error appears again with pop3 protocol and for imap protocol. the error messages appear again at boot up. i have no other virus scanner in place. tried setting manually and automatically, both give the error messages. this is the aswmaisv.log file
03/27/04 11:41:50:   Started
03/27/04 11:41:51:   Build 4.1.357
03/27/04 11:41:51:   Using WinSock 2.0
03/27/04 11:41:51:   WSAAccept not loaded
03/27/04 11:42:00:   POP Start settings changed: 1(0x00000001)
03/27/04 11:42:00:   POP Default server settings changed: mail.prairie.ca 110
03/27/04 11:42:00:   POP Listen settings changed: 127.0.0.1 110
03/27/04 11:42:00:   Cannot start POP listening thread. Error  10106(0x0000277A)
03/27/04 11:42:00:   SMTP Start settings changed: 1(0x00000001)
03/27/04 11:42:00:   SMTP Default server settings changed: mail.prairie.ca 25
03/27/04 11:42:00:   SMTP Listen settings changed: 127.0.0.1 25
03/27/04 11:42:00:   Cannot start SMTP listening thread. Error  10106(0x0000277A)
03/27/04 11:42:00:   IMAP Start settings changed: 1(0x00000001)
03/27/04 11:42:00:   IMAP Listen settings changed: 127.0.0.1 143
03/27/04 11:42:00:   Cannot start IMAP listening thread. Error  10106(0x0000277A)

I only have one e-mail account and it is a pop3
someone please help.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67194
Re:I NEED HELP
« Reply #1 on: March 27, 2004, 08:53:29 PM »
I installed avast 4 home and before i restart the system i get the following error message:
avast will not be able to protect outgoing mail (stmp protocol) error 10106
the same error appears again with pop3 protocol and for imap protocol. the error messages appear again at boot up. i have no other virus scanner in place. tried setting manually and automatically, both give the error messages. this is the aswmaisv.log file
03/27/04 11:41:50:   Started
03/27/04 11:41:51:   Build 4.1.357
03/27/04 11:41:51:   Using WinSock 2.0
03/27/04 11:41:51:   WSAAccept not loaded
03/27/04 11:42:00:   POP Start settings changed: 1(0x00000001)
03/27/04 11:42:00:   POP Default server settings changed: mail.prairie.ca 110
03/27/04 11:42:00:   POP Listen settings changed: 127.0.0.1 110
03/27/04 11:42:00:   Cannot start POP listening thread. Error  10106(0x0000277A)
03/27/04 11:42:00:   SMTP Start settings changed: 1(0x00000001)
03/27/04 11:42:00:   SMTP Default server settings changed: mail.prairie.ca 25
03/27/04 11:42:00:   SMTP Listen settings changed: 127.0.0.1 25
03/27/04 11:42:00:   Cannot start SMTP listening thread. Error  10106(0x0000277A)
03/27/04 11:42:00:   IMAP Start settings changed: 1(0x00000001)
03/27/04 11:42:00:   IMAP Listen settings changed: 127.0.0.1 143
03/27/04 11:42:00:   Cannot start IMAP listening thread. Error  10106(0x0000277A)

I only have one e-mail account and it is a pop3
someone please help.

Can you post your email account configurations (use 'commom' words and not your real ones for user name and password)?

Do you run Mail Protection Wizard?
Can you send emails if you disable the scaning of them (do not scan Outbound Mail)?
The best things in life are free.

SRS

  • Guest
Re:I NEED HELP
« Reply #2 on: March 27, 2004, 09:34:24 PM »
not sure what you mean by common names. these errors just keep appearing. yes i did use mail wizard and choose each setting avaible. i am using outlook express 6 and i did follow the tutorial avaible on this forum.

just remove mail and replace it with my user name and you have the settings
ie mail.isp name (same in and outgoing mail)
   user name@isp name
i do not need a secure connection to receive and send mail. never tried to send mail as i like everything to work before i send out mail (no errors)
« Last Edit: March 27, 2004, 09:48:51 PM by SRS »

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67194
Re:I NEED HELP
« Reply #3 on: March 27, 2004, 10:17:59 PM »
not sure what you mean by common names. these errors just keep appearing. yes i did use mail wizard and choose each setting avaible. i am using outlook express 6 and i did follow the tutorial avaible on this forum.

just remove mail and replace it with my user name and you have the settings
ie mail.isp name (same in and outgoing mail)
   user name@isp name
i do not need a secure connection to receive and send mail. never tried to send mail as i like everything to work before i send out mail (no errors)

Maybe I have to explain better. Your configuration must be:

SMTP server: 127.0.0.1
POP server: 127.0.0.1
account login: user name#isp name
Note: # and not @

smtp authentication on
user id: #smtp_address
password: blank or yours
Check to remember the password

Note: user id without user name

And into avast4.ini file at section [MailScanner]:

DefaultSmtpServer=127.0.0.1:25
DefaultPopServer=127.0.0.1:110
SmtpListen=127.0.0.1:25
PopListen=127.0.0.1:110
ImapListen=127.0.0.1:143

Could you check your configuration?
The best things in life are free.

Offline vojtech

  • Avast team
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 939
    • ALWIL Software
Re:I NEED HELP
« Reply #4 on: March 29, 2004, 11:11:44 AM »
Error 10106 = The requested service provider could not be loaded or initialized.
Don't you have some tcp/ip configuration problem, or a conflict between the mail scanner and a firewall ?