Author Topic: Can avast! deal with all the viruses automatically without poping up alerts?  (Read 12389 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37014
well maybe you just have to wait for avast 5  ::)

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Yes, I have a Pro version, but still can not realize what I want.
can you explain it in detail? I am longing for it.
Right click the 'a' blue icon.
Start avast antivirus.
Go to the Enhanced User Interface (or, start ashEnhcd.exe from avast folder).
File > Program settings. Be sure that "Show special Tasks" is checked into the Enhanced Interface settings (see picture).
At right, click on the Tasks folder. Choose the Screen saver task.
Right click the task and choose Properties.
Check "Advanced configuration" button.
Go to Virus page and set the sequence of the automated actions to be taken.

well maybe you just have to wait for avast 5  ::)
No need for that... it's there on version 4 already...
The best things in life are free.

Offline skypacer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
Yes, I have a Pro version, but still can not realize what I want.
can you explain it in detail? I am longing for it.
Right click the 'a' blue icon.
Start avast antivirus.
Go to the Enhanced User Interface (or, start ashEnhcd.exe from avast folder).
File > Program settings. Be sure that "Show special Tasks" is checked into the Enhanced Interface settings (see picture).
At right, click on the Tasks folder. Choose the Screen saver task.
Right click the task and choose Properties.
Check "Advanced configuration" button.
Go to Virus page and set the sequence of the automated actions to be taken.

well maybe you just have to wait for avast 5  ::)
No need for that... it's there on version 4 already...
I did what you said step by step, then deployed 10 copies of a malware in my disks, then leaved the screen saver scanning.
It was really a pity, when I came back, I found it found 1 copy and stopped scanning.
(Like what used to happen, it did take automated actions, but still, it stopped scanning. nothing changed )
Sorry, but I doubt, there's no difference between your way of setting and that directly configurate from the screen saver.
However, thank you all the same.
« Last Edit: October 17, 2008, 06:03:09 AM by skypacer »

Offline skypacer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
well maybe you just have to wait for avast 5  ::)
Seems it's the only way of solution by now:)
« Last Edit: October 17, 2008, 06:02:06 AM by skypacer »

Offline skypacer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
[post deleted]
« Last Edit: October 17, 2008, 05:59:17 AM by skypacer »

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
well maybe you just have to wait for avast 5  ::)
Seems it's the only way of solution by now:)
Man... It took me a lot of work to say NO before... Did you read what I've posted?
You DON'T have to wait for avast 5 as this feature is already on avast 4...
The best things in life are free.

Offline skypacer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
well maybe you just have to wait for avast 5  ::)
Seems it's the only way of solution by now:)
Man... It took me a lot of work to say NO before... Did you read what I've posted?
You DON'T have to wait for avast 5 as this feature is already on avast 4...
Hi, tech.
Thank you for your help, but I did read your post and do everything you told me to do,
just have a look at my post replying to you above.
« Last Edit: October 17, 2008, 04:49:43 PM by skypacer »

Offline skypacer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
Dear Tech, it is the post :-\
Yes, I have a Pro version, but still can not realize what I want.
can you explain it in detail? I am longing for it.
Right click the 'a' blue icon.
Start avast antivirus.
Go to the Enhanced User Interface (or, start ashEnhcd.exe from avast folder).
File > Program settings. Be sure that "Show special Tasks" is checked into the Enhanced Interface settings (see picture).
At right, click on the Tasks folder. Choose the Screen saver task.
Right click the task and choose Properties.
Check "Advanced configuration" button.
Go to Virus page and set the sequence of the automated actions to be taken.

well maybe you just have to wait for avast 5  ::)
No need for that... it's there on version 4 already...
I did what you said step by step, then deployed 10 copies of a malware in my disks, then leaved the screen saver scanning.
It was really a pity, when I came back, I found it found 1 copy and stopped scanning.
(Like what used to happen, it did take automated actions, but still, it stopped scanning. nothing changed )
Sorry, but I doubt, there's no difference between your way of setting and that directly configurate from the screen saver.
However, thank you all the same.
« Last Edit: October 17, 2008, 04:48:49 PM by skypacer »

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255

I did what you said step by step
Which Task are you configurating?
Which were the automated actions that you've set to be taken?
If you want a non-interactive action, choose:
Repair <if fails> Send to Chest <if fails> Delete (recycle bin and at boot time if fails).
The best things in life are free.

Offline skypacer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18

I did what you said step by step
Which Task are you configurating?
Which were the automated actions that you've set to be taken?
If you want a non-interactive action, choose:
Repair <if fails> Send to Chest <if fails> Delete (recycle bin and at boot time if fails).
What I want is not only a non-interactive actions, but not stop scanning when a virus is found.

Offline skypacer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
To Tech:

Sorry if my poor English made some confusion.

What I want is that, when a virus is found, the screen saver can auto deal with it, AND then go on scanning, rather than stop and just tell you that some virus is found.

Offline skypacer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
[post deleted]
« Last Edit: October 17, 2008, 05:09:04 PM by skypacer »

Offline skypacer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
Which Task are you configurating?
The "Screen Saver" Task.
Quote
Which were the automated actions that you've set to be taken?
Send to chest <if fails> Delete
Quote
If you want a non-interactive action, choose:
Repair <if fails> Send to Chest <if fails> Delete (recycle bin and at boot time if fails).
I just did this kind of things several days before. It indeed deal with the virus automatically,
but then it will not scanning any more,
until the next time when avast! screen saver runs again.
Quote
Have a look at the image blow,
that's what my problem is.
The message mainly reads:
Quote
   avast! screen saver
FILE: D:\***\****\Install.exe
NUMBER OF FILES SCANNED: 1888
   virus found: Win32-Ourxin-B[spy], scan suspended
Then the file "Install.exe" was sent to chest automatically by Avast!, however, the file counter stayed at 1888, and the screen saver would not scan any more utill re-evoked again next time.


Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
What I want is that, when a virus is found, the screen saver can auto deal with it, AND then go on scanning, rather than stop and just tell you that some virus is found.
I know... it should work.
Are you using, running, the Home version after you set the Screen Saver task? Maybe the behavior is turning back as being done by a home user and not from a Pro one.
The best things in life are free.