Author Topic: Avast 4 Home iVAS will not auto-update  (Read 14504 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kubecj

  • Avast team
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 1123
    • ALWIL Software
Re:Avast 4 Home iVAS will not auto-update
« Reply #15 on: May 29, 2003, 01:57:09 AM »
I was able to finally get Avast to update by manually setting my proxy configuration.  What still confuses me is that my proxy settings within IE6 are correct yet, when set to pull the proxy settings from IE or to connect directly, updates failed!

No wonder if you're behind the proxy that 'direct' doesn't work.
But I'm interested in 'IE settings' not working:

1) How fast/reliable is your connection? (I suspect IE's routines to give up too soon).
2) Does anything show in the squid logs when you're going thru IE settings?

thanks,
Jindrich Kubec

Offline drbillc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Now where did I park my llama . . . ?
Re:Avast 4 Home iVAS will not auto-update
« Reply #16 on: May 29, 2003, 05:29:14 AM »
The more I dig into this the more I suspect a DNS problem.  Set to DHCP and pulling its info from the same server that Squid resides on I'm able to update without any problems.  With static settings -- same DNS servers enumerated -- I can't do it.

Regarding the 'direct connect', that shouldn't be a problem.  I'm not forcing port 80 traffic through.  Instead I opt-in for the proxy use at port 3128 or 8080 (Dansguardian filtering -> Squid). VERY curious indeed.  

The inability to pull from IE6 is what disturbs me the most.  Could be a very sticky one to figure out.
There are 10 types of people in the world:  those that understand binary and those that don't.