Author Topic: problem with new ver. & Sygate  (Read 15800 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

fakeMacGyver

  • Guest
problem with new ver. & Sygate
« on: April 22, 2004, 02:29:51 PM »
I just got notified today of an update to the software and I let the machine do this automatically. Then, I rebooted as was necessary and allowed my Sygate PRO firewall access the internet - - - over and over again. The firewall asks if I want to allow the connection, I tick the box to 'always allow and never ask again', and then continue. The requests keep appearing and, of course, it's quite annoying.  >:(

This never happened with any previous version of the software. Has anybody else with Sygate experienced this?

I had another program that caused difficulty after updating; someone else had the same problem and, for them, they removed the checkmark next to 'anti-application hijacking'. However, of course, for more security I would surely like to have that activated. I did not test to see if the problem disappears when that security choice isn't checked.

apro38

  • Guest
Re:problem with new ver. & Sygate
« Reply #1 on: April 22, 2004, 03:10:13 PM »
Exactly the same problems here. I got sick of the repeated requests so I have gone back to the manual settings. I have the free version of sygate. >:(

fakeMacGyver

  • Guest
Re:problem with new ver. & Sygate
« Reply #2 on: April 22, 2004, 03:27:58 PM »
It's not a 'good' thing, but I'm glad to know that it just wasn't me. Hopefully, this problem will be fixed since it affects the regular Sygate version too (as you mentioned).

Also, I did test & disabled the 'anti-application hijacking' and the constant requests do not appear. I don't know if this option is only available in the PRO version.

rloschmann

  • Guest
Re:problem with new ver. & Sygate
« Reply #3 on: April 22, 2004, 04:04:19 PM »
Why not try the free and fantastic Kerio Personal Firewall ? It's much better then Sygate !!

See the tests here :

http://www.firewall-net.com/tools/compare.php?l=fr

I had no problem at all after updating avast. It just asked me if i trust the modified application and that's it !!!

avast + Kerio = great free protection !!!

Offline .: Mac :.

  • Avast √úberevangelist
  • Ultra Poster
  • *****
  • Posts: 5093
Re:problem with new ver. & Sygate
« Reply #4 on: April 22, 2004, 04:16:57 PM »
Le Doc,

 Only netBarrier runs on Mac and its not free, in fact no firewall or av program for mac is free  :-[
"People who are really serious about software should make their own hardware." - Alan Kay

LAB

  • Guest
Re:problem with new ver. & Sygate
« Reply #5 on: April 22, 2004, 06:14:39 PM »
Have you tried removing all the Avast applications from Sygates trusted applications and then telling Sygate to allow Avast again when it prompts you? I can't remember which firewall I was using at the time but I remember that removing the applications from the firewall and letting it detect it again solved the problem.

apro38

  • Guest
Re:problem with new ver. & Sygate
« Reply #6 on: April 22, 2004, 06:48:27 PM »
somehow I think the update server isn,t working when Sygate pings it and therefore it keeps on trying so hence the repeating box asking for connection.I,ve emailed support but no reply as yet. It works on manual ok,so Ithink there must be a different server for the automatic updates.

MHJ

  • Guest
Re:problem with new ver. & Sygate
« Reply #7 on: April 22, 2004, 07:16:30 PM »
avast + Kerio = great free protection !!!

No, only avast! Home is free the firewall isn't :P

fakeMacGyver

  • Guest
Re:problem with new ver. & Sygate
« Reply #8 on: April 22, 2004, 08:14:49 PM »
* No, only avast! Home is free the firewall isn't


Kerio is free; the download allows you to use the full version for 30 days, but then it will revert to the slightly limited free version. . .but I'll stick with Sygate.


* Have you tried removing all the Avast applications from Sygates trusted applications and then telling Sygate to allow Avast again when it prompts you?


Yes, I've tried that multiple times. However, now later in the day, the problem seems to be gone and the
'anti-application hijacking' option is back on. I do think there was something temporarily wrong with the update server.

fakeMacGyver

  • Guest
Re:problem with new ver. & Sygate
« Reply #9 on: April 23, 2004, 02:26:20 PM »
...and now, another day and the problem is back.

Look like I'll have to change to Kerio if neither service is able to offer me any advice. ):

uffbros

  • Guest
Re:problem with new ver. & Sygate
« Reply #10 on: April 23, 2004, 04:13:45 PM »
Mine is doing the same thing..This happened after the last program update as well???  Is it the servers or isn't it?  Last time it cleared up on it's own after about 2 days after program update.  Can't be Sygate if it clears up on it's own.  Again Avast people..Is it your server?  Thanks.

ugatme

  • Guest
Re:problem with new ver. & Sygate
« Reply #11 on: April 23, 2004, 04:59:45 PM »
Had the same problem after updating to 4.1.389 and was going completely crazy. Nothing seemed to work until I realized that Sygate wasn't requesting to update the Avast program after going from 4.1.357 to the new one. I tried removing the Avast programs from Sygate's applications but that didn't work. I simply uninstalled and reinstalled Avast with the new setup file and wallah! All is well.
 

SirL

  • Guest
Re:problem with new ver. & Sygate
« Reply #12 on: April 23, 2004, 06:40:21 PM »
I have the same problem as above when I made the latest programupdate. Will try to delete Avast and reinstall it.

SirL

  • Guest
Re:problem with new ver. & Sygate
« Reply #13 on: April 23, 2004, 07:01:35 PM »
After a total reinstallation everything works great again. :D

uffbros

  • Guest
Re:problem with new ver. & Sygate
« Reply #14 on: April 23, 2004, 07:23:23 PM »
Why would you have to go to that extreme????  Why doesn't deleting the Avast entries alone do the trick and let it pick up the new version?