Author Topic: Version 4-1-389 makes my system unstable  (Read 26229 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dooley

  • Guest
Re:Version 4-1-389 makes my system unstable
« Reply #30 on: April 26, 2004, 10:47:23 AM »
I also am having problems since the latest update. When I click shutdown, it goes to a blank screen & then turns blue with -- An error has occurred, press enter to return to Win. etc. etc.  Error:0D:00BF:BFF648EE -- & the only way to shut down is the off button. I have done the selective startup thing in msconfig & Avast seems to be the culprit. I  now-- Stop On- Access Protection & Exit-- before clicking shutdown, with no lockup.     OS Win ME     Any ideas?


Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11856
    • AVAST Software
Re:Version 4-1-389 makes my system unstable
« Reply #31 on: April 26, 2004, 10:54:20 AM »
Hmm, that's strange.
Does it help if you stop only some of the resident providers (e.g. Standard Shield only) before shutting down, instead of stopping the whole on-access protection?

LindaE

  • Guest
Re:Version 4-1-389 makes my system unstable
« Reply #32 on: April 26, 2004, 10:55:19 AM »
Are you also using Sygate firewall. There is a lot of stuff about sygate interfering with the new version. I have gone into sygate and taken out the authority for avast. It then asked again and everything loaded. But the next time I booted up neither sygate or avast loaded. The next time I booted they both loaded.

Errelgrand

  • Guest
Re:Version 4-1-389 makes my system unstable
« Reply #33 on: April 26, 2004, 02:30:28 PM »
Note that it is possible to run the previous build of Avast (4.1.357 dated 27/02/2004), using Virus DB automatic Update but disabling automatic program updates until the problem is solved i a new build.
How/where do I get the old version of avast?

Try Google! type in: 4.1.357 and you'l get 4,510 answers!  ;D most of them are 4.1.389 or Russian, Polish,....

Go to www.downlinx.com and search for Avast.

You can download home and pro editions 4.1.357 in English.

After installing it was 1.4.389!!!!  :'(
« Last Edit: April 26, 2004, 03:22:29 PM by Errelgrand »

LindaE

  • Guest
Re:Version 4-1-389 makes my system unstable
« Reply #34 on: April 27, 2004, 09:34:03 AM »
I uninstalled Sygate and put in Zonealarm Pro instead. The problem still persisted so it is not Sygate. I uninstalled Avast and installed the Polish version of 4.1.357 ( I think it is Polish). Un fortunately as I do not speak Polish  I didn't know which box to tick to stop automatic updates. It updated itself the first time I ran it. It did load up at start up though. Not like the new version.

LindaE

  • Guest
Re:Version 4-1-389 makes my system unstable
« Reply #35 on: April 27, 2004, 09:37:06 AM »
Most of the 4.1.357 versions have now been changed to 4.1.389. I couldn't find an English version.

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11658
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Version 4-1-389 makes my system unstable
« Reply #36 on: April 27, 2004, 09:58:24 AM »
Try version 4.1.396 ;)
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

PlatinumCS

  • Guest
Re:Version 4-1-389 makes my system unstable
« Reply #37 on: April 27, 2004, 10:34:37 AM »
Well done guys,  4.1.396 fixed all my problems.

Thanks for the excellent work.


LindaE

  • Guest
Re:Version 4-1-389 makes my system unstable
« Reply #38 on: April 27, 2004, 11:00:46 AM »
Thanks very much version 4.1.396 fixed everything.

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

dooley

  • Guest
Re:Version 4-1-389 makes my system unstable
« Reply #39 on: April 27, 2004, 11:46:03 AM »
 I knew you guys were good but this is really tops. After the 4.1.396 update everything back to normal, many thanks for such a great VS.     ;D

magicjo

  • Guest
Re:Version 4-1-389 makes my system unstable
« Reply #40 on: April 27, 2004, 07:12:52 PM »
Many Thanks

Everything works now ! Nothing to say for such a great support !

Bravo !

MagicJo

dgp

  • Guest
Re:Version 4-1-389 makes my system unstable
« Reply #41 on: April 27, 2004, 10:37:41 PM »
Kept asking for reboot? Do you still have the file <avast>\setup\setup.log? That would tell us everything...

thanks
Vlk

Vlk - Sent you setup.log yesterday.  I thought the new version of software might work so I've installed that, it makes no difference.  I've also tried using the system restore point to when I first used the PC, so it had no software on it at all and then installed new version - again no difference.

It seems to be OK and then I get a popup with latest news (about the new version which is already installed), I read the news and close the window and then it asks me to restart.

I can't understand why it affects one and not the other PC.

Hopefully you can help.

Thanks


jmrc94

  • Guest
Re:Version 4-1-389 makes my system unstable
« Reply #42 on: April 27, 2004, 10:55:46 PM »
I'm just from upgrading to version 4.1.396 (french version!) and now it works fine on my WinME system!

Many thanks for your support  :D

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11658
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Version 4-1-389 makes my system unstable
« Reply #43 on: April 27, 2004, 10:57:47 PM »
dgp, the log seems fine. Please check the folder avast\setup. Is there a file called reboot.txt? Can you delete it? If you delete it, does it solve the problem?

Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

bearmstead

  • Guest
Re:Version 4-1-389 makes my system unstable
« Reply #44 on: April 27, 2004, 11:20:03 PM »
The new version 4.1.396 has fixed all my problems as well. Thank you Avast!!!