Author Topic: XP home Security centre showing red shield  (Read 5713 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ned1

  • Guest
XP home Security centre showing red shield
« on: January 11, 2009, 03:56:20 PM »
Hi all,

Just downloaded and installed Avast antivirus, all seems to be running ok but my
windows XP Security centre is telling me it may be out of date showing the red shield
in the tool bar at the bottom of the screen all the time !!.

Thanks for any help that you may give

Ned   ???

Online DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 87259
  • No support PMs thanks
Re: XP home Security centre showing red shield
« Reply #1 on: January 11, 2009, 04:55:21 PM »
Check your system date (double click the clock) ensure the day, month and year are correct, adjust as required.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 22.12.6044 (build 22.12.7758.768) UI 1.0.741/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

ned1

  • Guest
Re: XP home Security centre showing red shield
« Reply #2 on: January 11, 2009, 05:02:54 PM »
Check your system date (double click the clock) ensure the day, month and year are correct, adjust as required.

Thanks for that,
Good point, checked but all is correct 

Ned

Online DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 87259
  • No support PMs thanks
Re: XP home Security centre showing red shield
« Reply #3 on: January 11, 2009, 05:17:43 PM »
OK right click the avast 'a' icon, select Updating, Program Update.

That will a) check the Program and b) the iAVS (virus signatures) are up to date.

Where did you download the program from ?
It is possible that it isn't the latest version or the signature file was more than 7 days old.

If every thing is reported as up to date, try a repair of avast. Add Remove programs, select 'avast! Anti-Virus,' click the Change/Remove button and scroll down to Repair, click next and follow.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 22.12.6044 (build 22.12.7758.768) UI 1.0.741/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: XP home Security centre showing red shield
« Reply #4 on: January 11, 2009, 05:32:20 PM »
Did you have any other antivirus in this computer in the past?
How did you uninstall it?

Maybe this helps too:
http://forum.avast.com/index.php?topic=23457.msg193534#msg193534
http://windowsxp.mvps.org/repairwmi.htm
The best things in life are free.

ned1

  • Guest
Re: XP home Security centre showing red shield
« Reply #5 on: January 11, 2009, 07:16:58 PM »
Hi,
Checked all yours Dave,
All seems ok,    ???

Tech,
this is too deep for me,  :P If I tried it I would probably have a bigger problem than I have now,
I am quite sure (famous last words) it's all running ok so have turn off the Security centre monitoring for now untell I can find out the problem

Ned

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: XP home Security centre showing red shield
« Reply #6 on: January 11, 2009, 07:22:39 PM »
Tech,
this is too deep for me,  :P If I tried it I would probably have a bigger problem than I have now,
I am quite sure (famous last words) it's all running ok so have turn off the Security centre monitoring for now untell I can find out the problem
Is ashServ.exe running in your computer? Is there a red cross in avast icon on system tray? Did you have any other antivirus in  this computer in the past?
The best things in life are free.

ned1

  • Guest
Re: XP home Security centre showing red shield
« Reply #7 on: January 11, 2009, 08:53:53 PM »
Hi Tech,,
No red cross,
Had nod32 on which has just run out, uninstalled and also went to programs and deleted the folder.
Ned 

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: XP home Security centre showing red shield
« Reply #8 on: January 11, 2009, 10:23:30 PM »
No red cross,
Seems avast is running, the problem is only on WSC.
When and if you feel comfortable, we can guide you to that steps to have it working back.
The best things in life are free.

CharleyO

  • Guest
Re: XP home Security centre showing red shield
« Reply #9 on: January 12, 2009, 07:54:49 AM »
***

Have you rebooted your computer since installing avast and having WSC problem?


***

rllmacedo

  • Guest
Re: XP home Security centre showing red shield
« Reply #10 on: January 12, 2009, 11:54:28 AM »
Suporte técnico, bom dia.

Tenho uma situação muito similar à descrita pelo Ned, ou seja, adquiri o produto "avast! 4 Professional Edition, 1 year" no dia 25.12.08 e mesmo colocando / digitando minha licença, o escudo vermelho me é mostrado.

A opção em desacordo é a "Proteção contra malware". Mesmo clicando no botão "Atualizar agora" (o que leva em torno de 05 segundos), continuo com o escudo vermelho aparecendo.

Tenho instado o Windows XP.

Vocês podem me ajudar, por favor?
Quais são os riscos que estou correndo?

Obrigado e no aguardo,
RLLMACEDO

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: XP home Security centre showing red shield
« Reply #11 on: January 12, 2009, 12:36:35 PM »
rllmacedo, this is an English only support forum...
Anyway, I could ask you:
Which other antivirus do you have in this machine? Did you have any in the past? How did you remove it?
See the tutorial:  http://www.avast.com/files/tutorials/insert_key.htm
Please take a look here: http://www.avast.com/eng/faq-invalid-license-number.html

Can you follow in English?
The best things in life are free.