Author Topic: Missing avast sounds?  (Read 8675 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline aa.avast

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Missing avast sounds?
« on: April 29, 2004, 12:57:02 PM »
Following a recent 'custom re-install' I now notice that only 2 sound types are now available, 'Automatic VPS Update' and 'Virus Found'.  

By 'Custom Install' I mean I chose not to download Outlook / BAT / Skins.

I tried a further custom re-install today and I still have only those two sound types.   Operating System is Win XP Pro.

Have the available sound types been reduced or is there a problem here?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re:Missing avast sounds?
« Reply #1 on: April 30, 2004, 04:30:43 AM »
You should have a problem...
Seven .wav files should be installed:
hover, possible, press, ready, suspic, virfound and vpsupd

What language are you using?
The sound files are created into the language folder.
The best things in life are free.

Offline aa.avast

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re:Missing avast sounds?
« Reply #2 on: April 30, 2004, 08:10:19 AM »
You should have a problem...
Seven .wav files should be installed:
hover, possible, press, ready, suspic, virfound and vpsupd

What language are you using?
The sound files are created into the language folder.

English

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Missing avast sounds?
« Reply #3 on: April 30, 2004, 08:22:53 AM »
So there's just 2 wav files in the <avast>\english folder?
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline aa.avast

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re:Missing avast sounds?
« Reply #4 on: April 30, 2004, 08:26:56 AM »
So there's just 2 wav files in the <avast>\english folder?

That's right, just the two I mentioned earlier.  Situation remained the same even after a second custom re-install.  :(

Offline aa.avast

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re:Missing avast sounds?
« Reply #5 on: April 30, 2004, 08:53:35 AM »
That's right, just the two I mentioned earlier.  Situation remained the same even after a second custom re-install.  :(
Quote

Just to clarify, there are only these two when I check in..
Control Panel > Sounds and Audio Devices > Sounds
OS = Win XP Pro

Offline MWassef

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1315
Re:Missing avast sounds?
« Reply #6 on: April 30, 2004, 11:00:32 AM »
Vlk, remember this thread:
no sounds at all !
MW

Offline aa.avast

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re:Missing avast sounds?
« Reply #7 on: April 30, 2004, 12:53:29 PM »
Vlk, remember this thread:
no sounds at all !

Unfortunately the advice Vlk gave in that thread to click 'Browse' and select manually doesn't help me, as the appropriate sounds are not listed at all.

Offline aa.avast

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re:Missing avast sounds?
« Reply #8 on: May 04, 2004, 12:08:20 AM »
So there's just 2 wav files in the <avast>\english folder?

Any help available from Support on this one please?
Thanks in advance.

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 45153
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re:Missing avast sounds?
« Reply #9 on: May 04, 2004, 12:19:04 AM »
if you like, I can send you those files and you can copy them to the language folder :)
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v20H2 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline aa.avast

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re:Missing avast sounds?
« Reply #10 on: May 04, 2004, 08:36:46 AM »
if you like, I can send you those files and you can copy them to the language folder :)

That's kind thank you, but I think I can get by with the two sounds I do have. What interests me more is why only those 2 have downloaded after 2 custom re-installs? Problem with my setup or some issue at the Alwil end of things?

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Missing avast sounds?
« Reply #11 on: May 04, 2004, 09:03:19 AM »
Check the file <avast>\setup\setup.log and search for the string "wav". Does it mention anything?
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline aa.avast

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re:Missing avast sounds?
« Reply #12 on: May 04, 2004, 09:08:37 AM »
Check the file <avast>\setup\setup.log and search for the string "wav". Does it mention anything?

Sorry, I'm going to display my 'newbie' credentials here, can someone talk me through step by step how I do that please?  Thanks very much.

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Missing avast sounds?
« Reply #13 on: May 04, 2004, 09:15:29 AM »
Open the file in Notepad. In my previous post, <avast> stood for the folder where you installed avast (typically "C:\Program Files\ALWIL Software\avast4"). Then use the search feature to find any occurence of the string "wav" or ".wav" to see if there're any entries about the files being installed.
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline aa.avast

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re:Missing avast sounds?
« Reply #14 on: May 04, 2004, 09:29:29 AM »
Open the file in Notepad. In my previous post, <avast> stood for the folder where you installed avast (typically "C:\Program Files\ALWIL Software\avast4"). Then use the search feature to find any occurence of the string "wav" or ".wav" to see if there're any entries about the files being installed.

Well it *does* appear that I have all 7 wav sounds. Am slightly confused though as 'Date modified' datees are 09/01/2004, so have these been held over from the original  'Full' rather than 'Custom' installation?  Maybe I should go back to a Full installation again?