Author Topic: network shield always counts 0  (Read 3405 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

garrett

  • Guest
network shield always counts 0
« on: January 25, 2009, 11:58:04 AM »
Some days ago I tried avira, but I didn't like it, so I decided to reinstall Avast. Now I have a problem with network shield: it always counts 0. I have already tried to disinstall  and reinstall avast  many times (I also used avast disinstall utility in safe mode and regseeker to clean the registry) but nothing. Can you help me please? :'(

Offline Bluesman

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 926
  • Amiga Power!
Re: network shield always counts 0
« Reply #1 on: January 25, 2009, 01:04:43 PM »
Strange, I can see that mine NS is scanning webpages.

Was Avira fully uninstalled?

What OS are you using? Firewall? Any other security application?
« Last Edit: January 25, 2009, 01:10:35 PM by Bluesman »
"The blues are the roots, everything else is the fruits" -Willie Dixon

garrett

  • Guest
Re: network shield always counts 0
« Reply #2 on: January 25, 2009, 01:14:18 PM »
Thanks for your prompt reply. Yes I use comodo firewall, but the strange thing is that before I installed avira, avast network shield ran perfectly and since then I haven't changed anything in Comodo setup.

garrett

  • Guest
Re: network shield always counts 0
« Reply #3 on: January 25, 2009, 01:16:26 PM »
Sorry, I forgot.. I have windows vista and Avira was fully uninstalled..

Offline FreewheelinFrank

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 4871
  • I'm a GNU
    • Don't Surf in the Nude!
Re: network shield always counts 0
« Reply #4 on: January 25, 2009, 02:25:16 PM »
Try the AntiVir registry cleaner as described here:

http://www.pchell.com/virus/uninstallantivir.shtml
     Bambleweeny 57 sub-meson brain     Don't Surf in the Nude Blog

Online DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89427
  • No support PMs thanks
Re: network shield always counts 0
« Reply #5 on: January 25, 2009, 03:23:50 PM »
Also - Avira AntiVir Uninstall Package & RegistryCleaner (choose appropriate version): http://www.avira.com/en/support/support_downloads.html.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.6.6121 (build 24.6.9241.848) UI 1.0.809/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline lukor

  • Administrator
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1884
    • AVAST Software
Re: network shield always counts 0
« Reply #6 on: January 25, 2009, 04:45:44 PM »
Can you try stopping network shield and starting again? Normally it shoudl start automatically, if this helps we know it is a problem with startup.

garrett

  • Guest
Re: network shield always counts 0
« Reply #7 on: January 25, 2009, 05:55:13 PM »
Well, first I used avira registry cleaner as DavidR suggested, then I have also uninstalled and reinstalled only the network shield module and now it seems ok.
Don't know what was happened: for what I know, avira free doesn't have a network module which can interfere with avast.
However thanks again for your help! This is a fantastic forum! :)

Online DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89427
  • No support PMs thanks
Re: network shield always counts 0
« Reply #8 on: January 25, 2009, 06:07:28 PM »
You're welcome, glad that it is working OK now.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.6.6121 (build 24.6.9241.848) UI 1.0.809/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security