Author Topic: Reinstalled Avast - VPS not updating  (Read 2842 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline epp

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
Reinstalled Avast - VPS not updating
« on: June 12, 2009, 02:43:24 AM »
Avast was removed and reinstalled to fix an unrelated Windows problem.  However after the installation, the VPS is not updating, in fact, the software is providing conflicting information.

When manually running an update, the results show:

Quote
Information about current update:
Total time: 26 s

- Vps: Already up to date
  (current version 090611-0)

Server: a665sm.avast.com (70.85.97.146)
Downloaded files: 2 (0.02 KB)
Download time: 5 s

Yet when I open the Simple User Interface, it displays the "Current version of virus database" as:  090607-0, 06/07/09.  The information under Help/About Avast also shows the same 06/07/09 information.

When an e-mail is scanned, the information shows:

Quote
---
avast! Antivirus: Outbound message clean.
Virus Database (VPS): 090607-0, 06/07/2009
Tested on: 6/11/2009 8:44:18 PM
avast! - copyright (c) 1988-2009 ALWIL Software.
http://www.avast.com


 
« Last Edit: June 12, 2009, 02:45:32 AM by epp »

Offline Tarq57

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3695
  • If at first you don’t succeed; call it version 1.0
Re: Reinstalled Avast - VPS not updating
« Reply #1 on: June 12, 2009, 02:47:56 AM »
I've seen your other threads, too and without bieing sure I'm inclined to think the next step would be to do a full uninstall/clean/reinstall from scratch.
Use the Avast Uninstall Utilityafter uninstalling/before installing afresh.
If that doesn't work, probably need to know the nature of the unrelated Windows problem. In my (fairly limited) experience, when you're talking Windows, it's never safe to assume anything is unrelated.
Windows 10,Windows Firewall,Firefox w/Adblock.

Offline epp

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
Re: Reinstalled Avast - VPS not updating
« Reply #2 on: June 12, 2009, 03:04:14 AM »
The unrelated Windows issue was HP printer software (something that also loads at startup).

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85965
  • No support PMs thanks
Re: Reinstalled Avast - VPS not updating
« Reply #3 on: June 12, 2009, 03:15:27 AM »
Try a repair of avast. Add Remove programs, select 'avast! Anti-Virus,' click the Change/Remove button and scroll down to Repair, click next and follow. This has been known to resolve these out of sync version issues.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.9.2494 (build 21.9.6698.703) UI 1.0.672/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security