Author Topic: Network Console Won't Log In  (Read 19273 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gngs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Computer....can't live with them...can't smash em!
Network Console Won't Log In
« on: May 30, 2004, 09:01:42 AM »
Hello,

I am a brand new user...testing on a home based network.  Though most of your clients are from companies and corporations I am a home user and I wish to deploy this system on my home network.  For simple ease of use and ease of mainting the systems.

I can't however get the system to see the server.  Now, I have installed the Main file that the PDF said to do...however after that when the PDF says to input the server name to login (on the Console) it doesn't except anything and says there is either an error in communication or the system will not accept the login.

Please help...

Thanks

GNGS

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Network Console Won't Log In
« Reply #1 on: May 30, 2004, 11:05:16 AM »
You're right. It's a documentation error.

Please see http://forum.avast.com/index.php?board=10;action=display;threadid=4462
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline gngs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Computer....can't live with them...can't smash em!
Re:Network Console Won't Log In
« Reply #2 on: May 31, 2004, 06:31:47 AM »
I thank you for your quick responds...however the system simply won't see the server.  My connection is over a wireless network, connected with all Linksys products.  The best in my opinion.

I tried typing in the IP address...to no unveil.  I also tried typing in the computers name.  As well as "avast" as the server name.  Still to no unveil...Finally I tried the "detect server" button...didn't work either

Perhaps, since it is on a local machine...meaing I am tring to logon using the machine that the server is installed it simply cannot to connect.  Is this true?

Looking forward to your responds...

GNGS

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Network Console Won't Log In
« Reply #3 on: May 31, 2004, 08:01:42 AM »
Please make sure that the "avast! Management Server" service is running on the server (Control Panel -> Administrative Tools -> Services).
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline gngs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Computer....can't live with them...can't smash em!
Re:Network Console Won't Log In
« Reply #4 on: May 31, 2004, 03:45:44 PM »
Done...although it keeps stopping the service on me.

Still doesn't see the server when the service is started.

I think it must be something in my configuration....Is this possible?

Perhaps I should uninstall a reinstall from scratch.

GNGS

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Network Console Won't Log In
« Reply #5 on: May 31, 2004, 03:50:13 PM »
Check the event log, Antivirus category. Any new entries (created when the service is starting)?

Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline gngs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Computer....can't live with them...can't smash em!
Re:Network Console Won't Log In
« Reply #6 on: May 31, 2004, 03:52:23 PM »
It gave me this message...

" Cannot connect ServerConnection socket, WinSock error 0x00000000 has occurred. "

What does this mean?

GNGS

Offline gngs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Computer....can't live with them...can't smash em!
Re:Network Console Won't Log In
« Reply #7 on: May 31, 2004, 04:01:18 PM »
Also, I tried typing in the username and password within the service to logon as Administrator and with the default password.

Now the event log gives me the error...

"Installer information: Cannot initialize data source, error 0x80004005... "

What does this one mean??? ???

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Network Console Won't Log In
« Reply #8 on: May 31, 2004, 04:08:33 PM »
Do you use MSDE or a standalone MS SQL 2000 install?
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline gngs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Computer....can't live with them...can't smash em!
Re:Network Console Won't Log In
« Reply #9 on: May 31, 2004, 04:16:49 PM »
Standalone SQL Server...


Currently running I might add

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Network Console Won't Log In
« Reply #10 on: May 31, 2004, 04:19:50 PM »
OK and the server details were entered correctly during install...?
I mean servername/username/password?

Username probably sa...
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline gngs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Computer....can't live with them...can't smash em!
Re:Network Console Won't Log In
« Reply #11 on: May 31, 2004, 04:22:55 PM »
I believe so...How will I check that information

GNGS

Offline gngs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Computer....can't live with them...can't smash em!
Re:Network Console Won't Log In
« Reply #12 on: May 31, 2004, 05:00:03 PM »
Here is the log file from my install...It told me that is was able to start the Avast Server...because of an error...Hope it helps solve my problem.


GNGS

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Network Console Won't Log In
« Reply #13 on: June 01, 2004, 08:18:02 AM »
Is GNGSLT the name of your (full) SQL server?

Then you need to specify GNGSLT to the SQL Server box, not GNGSLT\avast. Specifying GNGSLT\avast tells the installer to use SQL server instance called avast on the server GNGSLT which (obviously) does not exist...

In short, you can use any instance of any server but it needs to exist.


The exception is MSDE in which case the installer will create (install) the instance on its own...


Hope this helps,
Vlk

BTW If I were you I'd maybe wait for the beta refresh that should be out during this week. The thing is, it will require complete reinstallation which may not be convenient...
« Last Edit: June 01, 2004, 08:20:15 AM by Vlk »
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline gngs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Computer....can't live with them...can't smash em!
Re:Network Console Won't Log In
« Reply #14 on: June 01, 2004, 04:28:47 PM »
Actually it helped a lot....it is finally up and running...with the new beta refresh...is there any more documentation on how to do a remote deployment to another system without actually sitting in front of it?

BTW, I have done some preliminary testing of the Scanner itself.  Quite impressive.  It found 2 viruses on my system that I didin't even know were there.   However, the repair function could use some work.  Apartently all of the files it was unable to clean...so, I had to delete them.  Though, I must say....they weren't even worth keeping anyhow :).  Well....what can I say....C'est la vie....

I will contiune to test the software from a home users point of view.  However it would be helpful to have a step by step instruction on how to do a remote deployment.  I haven't got the basics down yet.

Thanks again for all of your help VLK....don't know what I would do without your help....Perhaps delete the program and give up...

GNGS

P.S. I think that the software interface for users it quite simplified, and is well layed out.